Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стефан Янев безкомпромисен: Не бих взел отново Кирил и Асен!

Не, не бих взел отново Кирил и Асен, вече ги познавам – категорично отсече бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев.

Разривът между Радев и Петков се дължи на неспособността на Кирил Петков да формулира политики по който и да е въпрос. Неумението да се чуват чужди мнения и най-вече нежеланието да се разбере как функционира държавата, каза Янев в интервю пред националната телевизия.

Не ми е била целта да правя прогнози, които ще се сбъднат по такъв негативен сценарий, по който се развиха. Бях нападнат политически, едва ли не аз съм причината. По-скоро причината беше това, което наблюдавах като тенденция в отношенията между партиите, коментира Янев по повод предишна негова прогноза, че дните на сегашния кабинет са преброени.

„Още тогава – в края на февруари-началото на март беше ясно като цяло, от това как в Европа и в частност България, изпълнителната власт взимаше своите решения.

Възход на държавата не е възможен без баланс в политическите отношения“, заяви Стефан Янев.

За газовите доставки Янев коментира, че до момента ЕК е давал сериозни лозунги как да се действа, а държавите са процедирали както намерят за добре.

Стигна се до момента, в който премиерът на Чехия обяви тези дни, че ЕС ще изключи газа от санкциите срещу Русия, допълни той.

С развитията в последните дни, на практика се показа начинът, по който функционира тази коалиция от самото начало, а именно – безпринципност. Очевидно е, че този начин на говорене към потенциалния колега в коалицията няма как да сработи“, заяви Янев, във връзка с изтеклите записи от заседанието на „Демократична България“ в парламента.

Третият мандат няма да бъде изпълнен, категоричен е Стефан Янев. На президента винаги му е трудно, но се справя, коментира той факта, че Румен Радев пак ще прави служебно правителство. Според него държавният глава и Кирил Петков са в обтегнати отношения заради невъзможността на премиера да прави устойчиви политики.

По повод политическия си проект „Български възход“ Янев каза, че вместо делението ляво-дясно, трябва да се търси ос по темата либерализъм-консерватизъм. „Има такава ниша, хората искат да бъдат представени и през теми като семейните ценности, традициите и духовността“, заяви той.

Над 60% от българските граждани не са мотивирани са гласуват. Точно там се целим, каза бившият служебен премиер. За него е важно тези хора да се мотивират да гласуват, за да се почувстват представени. Ние сме близо до хората, поясни Янев.

„Скоро имаше един клип по телевизията, който демонстрираше млад човек, момиче или момче, каращо по магистралата с тротинетка. Това показва, че всичко ни е позволено. Консерватизмът означава точно обратното, да има правила и ред, които се спазват от всички“, обясни Янев.

Целта на войната в Украйна е рано или късно да се седне на масата на преговори. Решенията трябва да дойдат по дипломатически път, продължаването на бойните действия означава нерешаване на икономическите въпроси и системата за доставки.

Когато дойде време за икономическо възстановяване на Украйна, най-голямата сметка ще бъде платена от ЕС и в частност от България. Трябва да имаме това в главата си“, допълни лидерът на „Български възход“.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: Стефан Янев безкомпромисен: Не бих взел отново Кирил и Асен! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!