Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП на бунт срещу „госпожа война “ Корнелия Нинова! С отворено писмо социалистите й искат сметка! Дойде мачка за погачка

БСП на бунт срещу „госпожа война “ Корнелия Нинова! С отворено писмо социалистите й искат сметка! Дойде мачка за погачка.

БСП на бунт срещу „госпожа война “ Корнелия Нинова! С отворено писмо социалистите й искат сметка! Дойде мачка за погачка.

До:Изпълнителното бюро на БСП Копие до: членовете на НС на БСП

Ние, членове и симпатизанти на БСП, прогресивни леви хора, Категорично се разграничаваме от вас – тясното партийно ръководство на БСП и от решенията ви, които апаратно налагате на стотина членове на Националния съвет.

Не беше нужна дори днешната срамна развръзка с изтеклата информация за хода на преговорите от Христо Иванов и последвалото изказване на Слави Трифонов, за да разберем, че следвания от вас път е пагубен за бъдещето на партията.

С всеки изминал ден нараства пропастта в начина, по който вие и ние разбираме реалностите, политиката, какво е правилно и грешно, какво бъдеще искаме. Разломни са вижданията ни и за състоянието на БСП днес.

От самото начало досегашната управляваща коалиция беше трудна за БСП, дори невъзможна за приемане от нас, социалистите. Замълчахме, защото повярвахме, че няма да направите отстъпление от политиките, които партията винаги е защитавала за справедливост, солидарност, мир, политики, в които вярваме и които ни съхраняват повече от 130 години.коалиция е изчерпан, а участието във властта по този начин нанесе тежки щети върху лявото в България. Не вярваме нито във вашите витиевати обяснения и стъкмистики, нито в лековатите и нагласените ви аргументи.

Вие превърнахте собствените си „червени линии“ в поредица от безпринципни компромиси, отразяващи се негативно на националните интереси в дългосрочен план: и за стартирането на преговорите с РСМ, с което днес ЕС признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дългосрочните отношения с Руската федерация, и за оръжието, което въпреки всички уверения в обратното – изпращате в Украйна. Не може извинението да е мнозинството в коалицията и технологичния начин, по който се вземат решенията в този формат.

Удобно и стратегически, с поредицата от целеви назначения на тесен кръг приближени, определено не искате да развивате БСП, а да си купите единствено политическо дълголетие.
През всичките тези години БСП беше най-активна и последователна в борбата срещу корупцията, задкулисието, олигархията, срещу „модела ГЕРБ“. През последните дни станаха известни съмнителни сделки за милиарди, незаконни назначения, които се потвърждават и от българския съд. След всички взаимни обвинения в досегашната управляваща коалиция именно за корупция, задкулисие и олигархични кръгове, ние не виждаме мястото на нашата партия в тази нелицеприятна политическа среда. В калта няма как да останеш чист.

Днес сте готови с мандата на нашата партия да подкрепите и да сложите премиер, който е откровено с десни убеждения и няма нищо общо с лявата политика, за която всички ние работим десетилетия наред. За първи път в своята история БСП не може да намери свой кандидат за министър-председател! Безпомощност, бягство от отговорност или наложено условие да има правителство на всяка цена е този ход?!

Ние не сме готови да приемем това и никога няма да бъдем!Спрете да плашите българските граждани със задаваща се тежка зима, ако го няма това правителство. Този прийом на Борисов днес Нинова повтаря ежедневно! Истината е, че всъщност се страхувате от избори и това, което следва след тях! Защото левите хора в България няма да ви простят факта, че превърнахте БСП в патерица, в парламентарен пълнеж и в партия от „бутиков стил“. И това е бъдещето, което й определяте! – партия с над 130-годишна история!

Ние искаме силна, модерна и достойна БСП, а не БСП „на колене“ пред идеологията и фигурите на други политически сили. С настоящето обръщение заявяваме ясно следното: БСП незабавно трябва да върне неизпълнен връчения ѝ от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство и да започне подготовка за предсрочни парламентарни избори.

И това е само първата крачка към това да върнем в политическия живот на страната лява прогресивна партия, основана на енергия, ценности, автентично идеологическо съдържание и възможности, каквато трябва да бъде една лява партия в 21 век! Това е първа крачка към обединение на всички леви, мислещи хора, готови да работят честно и почтено за страната си.

Николай Бериевски

Атанас Атанасов

Мирослава Гатева

Иван Мандински

Никола Митов

Огнян Янчев

Лаура Маринова

Александър Трайков

Веселин Радев

Йордан Василев

Теодора Халачева

Таня Николова

Ангел Иванов

Тодор Стоилов

Никола Ванков

Илия Христов

Доротея Димитрова

Христинка Ботева

Надежда Мидюрова

Мартин Жлябинков

Боян Балев

Ралица Андреева

Георги Йорданов

Миладин Рангелов

Илия Христов

Станислав Павлов

Владимир Дюлгеров

Димитрина Ваклилова

Веселина Карапеева

Николай Радев

Методи Карабаджаков

Георги Търновалийски

Любомир Паунов

Атанас Петков

Христо Марков

Николай Радев

Костадин Паскалев

Васил Антонов

Ваня Маникатева

Иван Цанов

Калинка Николова

Димитър Нечев

Добромира Тошева

Красимир

Карамфилов

Величка Тошева

Галин Дурев

Александра

Берданкова

Стоянка Балова

Кристина

Сидорова

Светлана Великова

Георги Кирилов

Габриела

Величкова

Здравко Кънчев

Димитър Тодоров

Деница Златева

Д-р Венера

Башова

Дария Шлосер

Деница Иванова

Димитър Здравков

Димитър Иванов

Кирил Добрев

Любен Попов

Евдокия Асенова

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: БСП на бунт срещу "госпожа война " Корнелия Нинова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!