Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пенсионери получиха по-малко увеличение, защо?

Създадена е нова разпоредба, която регламентира увеличението на пенсиите от 01.07.20222 г.

Беше обявено, че пенсиите ще бъдат увеличени през юли с 10%. Говори се дори за средно увеличение на пенсиите с над 20%. Но сумата която получих на 7 юли спрямо сумата, която получих през юни, е увеличена само с 9%. Има ли грешка в изчисляването? Този въпрос задават пенсионери на експертите на НОИ, пише plovdiv24.

Създадена е нова разпоредба, която регламентира увеличението на пенсиите от 01.07.20222 г., обясняват експертите на института. Тя предвижда, че личните трудови пенсии за осигурителен стаж и възраст и за инвалидност, отпуснати с начална дата до края на 2021 г. се увеличават от 01.07.2022 г. по следния ред:

Размерът на пенсията, определен по реда на КСО към 30.06.2022 г., се увеличава с 10 на сто

В размера на така увеличената пенсия се включват:

- сумата за получаваната от пенсионера до края на месец юни ковид добавка от 60 лв.

- сумата на индивидуалната компенсаторна разлика – само за пенсионерите, за които от януари 2022 г. е била определена и се е изплащала такава допълнителна сума

Посоченото означава, че с 10% се увеличава само размерът на пенсията за месец юни 2022 г., но не и допълнителните суми, изплащани отделно от пенсията, които се включват в размера ѝ едва след увеличението за месец юли 2022 г.

Експертите дава конкретен пример - Лице получава лична пенсия за осигурителен стаж и възраст в размер на 568.23 лв. към 30.06.2022 г.

От 1 юли той се увеличава с 10% и нараства на 625.05 лв., след което към него се добавят изплащаните към пенсията до края на юни месец допълнителни суми от ковид добавка 60 лв. и индивидуална разлика – в конкретния случай в размер на 11.85 лв. Така определеният размер на пенсията от 1 юли 2022 г. е 696.90 лв.

Както се вижда от примера, самата пенсия е увеличена точно с 10%. Ако се сравни новият, увеличен размер на пенсията 696.90 лв. спрямо размера ѝ 568.23 лв. през юни, увеличението е малко над 22%.

Ако обаче новият, увеличен от юли размер на пенсията 696.90 лв. бъде сравнен с общия доход от пенсия, ковид добавка и индивидуална разлика, получаван от лицето през юни, тогава ръстът на тази обща сума е 8,9%.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: Пенсионери получиха по-малко увеличение, защо?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!