Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Танкове по улиците на градовете в Китай! Какво се случва?

Мрачни кадри, напомнящи кървавите събития от пл. "Тянанмън" през 1989 г. превзеха световните информационни агенции и социалните медии. Танкове на китайската народноосвободителна армия излязоха по улиците на някои градове, за да предпазят банките от гнева на хора, чиито пари са блокирани в трезорите.

Последното подобно видео е от протестите в Хенан. През последните няколко седмици там възникнаха конфликти между полицията и вложители, които от април насам не могат да си изтеглят спестяванията. След изострянето на протестите по улиците са били разположени танкове, за да защитят от пряка атака на банковите клонове. А самото изостряне на ситуацията дойде след изявление от офиса на Bank of China в Хенан, че депозитите на клиентите са „инвестиционни артикули“, следователно не може да бъдат изтеглени.

Според съобщения в местните медии, властите са заявили, че ще започнат да освобождават депозити на хора, чиито средства са били блокирани в редица провинциални банки след протестите в столицата на Хънан - Жънджоу. В резултат обаче пъри са били изплатени на незначителен брой вложители, което повдига критичния въпрос дали банките въобще имат резерви, за да устоят на масово теглене на депозити.

Проблемът се появи за първи път през април, когато South China Morning Post в своя статия съобщи, че на жителите на провинциите Хенан и Анхуей е отказан достъп до банковите им сметки поради „надграждане на системата“. Оттогава банковите депозити в Yuzhou Xinminsheng Village Bank, Shangcai Huimin County Bank, Zhecheng Huanghuai Community Bank и New Oriental Country Bank of Kaifeng (в провинция Хенан) и Guzhen Xinhuaihe Village Bank (в съседната провинция Анхуей) не се изплащат. 

На хората е казано "да чакат търпеливо", съобщи в понеделник China Morning Post. Тези, с по-малко от 50 000 юана на влог ($7400) са получили парите си миналата седмица, но други все още чакат.

Китайските власти заявиха, че банките в центъра на спора са поети от Henan Xincaifu Group чрез „вътрешни и външни тайни споразумения“ и „незаконно“ привлечени вложители. Води се разследване на банковия скандал.

КЪРВАВИЯТ "ТЯНАНМЪН"

Заради излизането на танкове по улиците почти всички западни медии правят алюзия с кървавите събития на пл."Тянанмън" в Пекин.

На 4 юни 1989 г. китайските лидери изпратиха танкове и тежко въоръжени военни сили, за да прочистят площада в столицата, където студентски се събираха седмици наред на демонстрации с призиви за повече граждански права и свободи. Тогава загинаха стотици невъоръжени демонстранти.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: ТАНКОВЕ ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДОВЕТЕ В КИТАЙ! КАКВО СЕ СЛУЧВА?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!