Путин: Цените на петрола ще литнат до небесата – Предупреди за намаляване на доставките на газ за Европа

image

Русия би могла да пусне в експлоатация “Северен поток 2”, но само с половината от планирания му капацитет, тъй като останалите количества газ се използват за вътрешни нужди, обясни Владимир Путин.

Предупреди за намаляване на доставките на газ за Европа

Вината за покъпването е на Запада, посочи руският президент

“Газпром” изпълнява и ще продължи да изпълнява задълженията си

Вината за енергийната криза и поскъпването на енергоизточниците е на Запада, който неоснователно се опитва да я прехвърли на Русия. Опитите да се ограничи обемът на доставки и стойността на руския петрол ще повишат цените му до небесата. А доставките на руски газ за европейския пазар може да продължат да намаляват. Това заяви руският президент Владимир Путин пред руски медии в Техеран след участието си в срещата с лидерите на Иран и Турция.

На въпрос дали се верни твърденията, че “Газпром” може да спре да изпълнява задълженията си към европейските потребители и да прекрати подаването на газ, Путин отвърна: “Газпром” винаги е изпълнявал, изпълнява и ще продължи да изпълнява своите задължения”. “Това, че нашите партньори прехвърлят собствените си грешки върху Русия и “Газпром”, няма никакви основания”, посочи Путин.

Той припомни, че през първите шест месеца на 2020 г. цената на газа в Европа е била 100 евро за 1000 куб. м, през първата половина на миналата година - 250 евро за 1000 куб. м, а в днешни дни вече е 1700 евро за 1000 куб. м. И обясни, че за това поскъпване вината е на погрешната енергийна политика на европейските страни. “Те са големи специалисти в областта на нетрадиционните отношения и решиха и в областта на енергетиката да заложат на нетрадиционните видове енергия - слънчева, вятърна. Но зимата се оказа дълга, а вятър нямаше - и това е”, подчерат руският президент. И отбеляза, че именно това е положило началото на ръста на цените на енергията, а не някакви действия на Русия или на “Газпром”.

По отношение на намалелите доставки на газ за Европа Путин обясни, че те се дължат на няколко действия, които отново са дело на Запада, а не на руската страна. Първо - неочакваното решение на Украйна да спре един от маршрутите за доставки на синьо гориво за Европа, което по думите на Путин се е случило по “политически съображения”. След това Полша въведе санкции върху газопровода “Ямал - Европа”, през които са били доставяни към 33 млрд. куб. м газ годишно, с което тръбата на практика е била закрита. Следва проблемът със “Северен поток 1” - един от основните маршрути, по който годишно минават 55 млрд. куб. м газ. Там намаляването на доставките се дължи на липсата на една турбина, която бе изпратена за ремонт в Канада, но се оказа под наложените санкции. “Какво общо има “Газпром” с това? “Газпром” е готов да доставя толкова, колкото е нужно. Те (Западът) сами го спряха”, обясни Путин.

Той предупреди, че подобни проблеми се задават и в сферата с търговията с петрол и петролни продукти. “Чуваме някакви налудничави идеи за ограничаване на обемите руски петрол и лимит за цената на руския петрол. Това е същото, което се случи с газа. Резултатът ще бъде същият - повишаване на цените. Цените ще литнат до небесата”, отбеляза Путин.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Източник/ци: Путин: Цените на петрола ще литнат до небесата - Труд

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!