Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяната си върши работа: Близо милион от работещите българи не могат да си позволят почивка това лято

Синдикалните експерти посочват, че е много вероятно негативната тенденция да се задълбочи още повече в резултат на инфлацията

Все повече хора заявяват, че се борят да свържат двата края и почивката е още по-голям лукс, недостъпен за тях

27% от работещите българи или 840 хил. души не могат да си позволят почивка. Общо 38 млн. души в Европа нямат финансова възможност да излязат в едноседмичен отпуск, въпреки че работят. Това показват данните от проучване на Европейската конфедерация на профсъюзите, разпространени от КНСБ.

Неравенствата и в почивките растат. Румъния, Гърция и Литва са страните с най-висок дял на работещите, които не могат да си позволят ваканция дори и за една седмица, съответно 47, 43 и 41%.

Кризата и растящите разходи оказват допълнителен натиск върху работещите и все повече хора заявяват, че се борят да свържат двата края и почивката е още по-голям лукс, недостъпен за тях.

От 2019 година насам в 11 страни членки е нараснал процентът на работещите, които нямат средства за лятна ваканция, информира БНР.  Според данните през 2019 година почивка в България не са можели да си позволят малко над 22% от работещите, а само година по-късно те се увеличават до 27,2%.

От Европейската конфедерация на профсъюзите призовават за спешни мерки за преодоляване на бедността. Синдикалните експерти посочват, че е много вероятно негативната тенденция да се задълбочи още повече в резултат на инфлацията.

От КНСБ вече поискаха още от тази есен да има ново увеличение на минималната заплата на 800 лв., за да намалее броят на работещите бедни у нас.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: Близо милион от работещите българи не могат да си позволят почивка това лято - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!