Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Започна се! "Газпром" смрази цяла Европа с тази новина

Руският газов концерн "Газпром" е заявил на свои клиенти в Европа, че не може да гарантира газовите доставки заради "извънредни" обстоятелства. Това се посочва в писмо на компанията, до което Ройтерс е получил достъп, предава БТА.

В писмото с дата 14 юли от руския газов монополист се заявява, че компанията обявява форсмажор за доставки, в сила от 14 юни. Тази клауза, известна като "Божия воля", е стандартна за бизнес договорите и се отнася до извънредни обстоятелства, които дават извинение на някоя от страните да не изпълни договорните си задължения, припомня Ройтерс.

Засега "Газпром" не е коментирал информацията.

"Унипер" (Uniper) - най-големият вносител на руски газ, е сред клиентите, които посочват, че са получили писмо, както и че отхвърля това твърдение като неоправдано.

Компанията не сподели съдържанието на писмото, но източник от бранша, пожелал анонимност, каза, че форсмажорът се отнася за доставки по тръбопровода "Северен поток-1". Газовите потоци по съоръжението са нулеви, тъй като по него започнаха дейности по планова поддръжка на 11 юли, които би трябвало да приключат тази седмица.

Ер Ве Е (RWE) - най-големият германски производител и друг голям вносител на руски газ, също съобщи, че е получил уведомление за форсмажор.

Европа се опасява, че Москва може да остави газопровода спрян като ответна мярка на санкциите, наложени срещу Москва заради инвазията в Украйна. Това би задълбочило енергийната криза, която създава риск от рецесия в региона.

Владимир Путин: Русия е готова да отговори на всякакви допълнителни санкции –„По-нататъшното използване на политиката на санкции може да доведе до още по-тежки, без преувеличение – дори катастрофални – последици на световния енергиен пазар“

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Източник/ци: "Газпром" заяви на ЕС, че не може да гарантира газовите доставки заради "извънредни" обстоятелства

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!