Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вигенин и Митов след закуска с Херо Мустафа: Съставянето на кабинет не е обсъждано в US посолството

Зам.председателят на ГЕРБ призна за срещата, но отрече да е обсъждан нов кабинет.

Срещата в американското посолство беше рутинно изпращане на съветник, не е обсъждан кабинет - тази позиция застъпиха зам.председателят на НС Кристиан Вигенин и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, които тази сутрин неочаквано за лидерите си се озоваха в американското посолство на закуска при посланик Херо Мустафа. Появи се информация, че на закуската е обсъждан бъдещия кабинет в България, след признанията на вицепремиера Асен Василев за натиск от чужди посолства за формулата на новото правителство - да бъде с евроатлантическа насоченост. 

Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства. 

Тази позиция на заместник-председателя на БСП Кристиан Вигенин бе разпратена до медиите, след като по-рано днес се появи информация за среща в американското посолство с български политици.

Ето пълното изявление на Вигенин:

“Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорчино не отговаря на истината.

Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии.

Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства. Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите.” 

Същата позиция застъпи и  зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който призна за срещата при Херо Мустафа, но отрече да е обсъждан нов кабинет.

Български политици - представители на парламентарно представени политически сили, са участвали в среща, организирана от американския посланик Херо Мустафа. На нея не е обсъждано създаването на ново правителство с евроатлантическа насоченост, заяви за БНР Даниел Митов.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Вигенин и Митов след закуска с Херо Мустафа: Съставянето на кабинет не е обсъждано в US посолството

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!