Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петролът падна под 100 долара за барел! Цените на горивата в България не се свалят

Петролът поевтиня с над 2%, настанявайки се по-трайно в нивата под 100 долара за барел за пръв път от месец март насам с оглед на засилващите се опасения за предстоящата икономическа рецесия на фона на растящата инфлация и провокираната от нея по-агресивна политика на централните банки за повишаване на лихвените ставки.

Към 16.15 часа българско време септемврийските фючърси на петрол Брент се понижават с 2,4% към 97,15 долара за барел, след като малко по-рано през деня дори за кратко падна до 96,95 долара за барел, достигайки най-ниско ценово ниво от 17-и март 2022 г.

Фючърсите на американския лек суров петрол WTI с доставка през август пък поевтиняват с 2,8% към 93,50 долара за барел, след като за кратко паднаха дори към 93,24 долара за барел - най-ниско ценово ниво от 11-ти април.

По този начин петролните фючърси вече се търгува с повече от 20% под техните ценови върхове от месец юни и бележат спад с близо 10% само от началото на настоящата седмица,

заличавайки голяма част от печалбите, натрупани след започналата в края на февруари руска военна инвазия.

Вчерашното рязко ускоряване на инфлацията в САЩ през юни до 40-годишен връх от 9,1% бетонира очакванията, че този месец Федералният резерв ще повиши отново основната американска лихва със 75 базисни пункта, като дори започва да се оценява още по-агресивно вдигане на лихвата с цели 100 базисни пункта.

Растящата инфлация, енергийната криза около руските доставки и агресивните политики на централните банки за повишаване на лихвите са предпоставка за сериозно забавяне на глобалния икономически растеж и дори за риск от предстоящата рецесия.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Източник/ци: ПЕТРОЛЪТ ПАДНА ПОД 100 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ! ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СВАЛЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!