Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев се пошегува: Не приемаме инструкции от посолства, независимо какви са! Но попари смеха: Очаква ни много тежка зима


Херо Мустафа приема инструкции от Асен Василев и още някъкъв спецов?

Страната има нужда от работещ парламент, категоричен повтори думите на Държавния департамент Асен Василев

Нед Прайс: Държавният департамент на САЩ насърчава диалога за формиране на правителство. България ще трябва да продължи да се справя с редица предизвикателства, които стават все по-големи заради войната...

Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в интервю за „Капитал“.

По думите му, на два от коалиционните партньора на „Продължаваме промяната“ е било подшушвано отвън за евентуално взаимодействие между ПП и ГЕРБ на база евроатлантически ценности. „Два от коалиционните ни партньори казаха, че с тях са водени разговори в тази посока дали няма да е добре. Ние ясно сме заявили нашата позиция там. Това за нас би означавало да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, срещу което се борим. Това е невъзможна коалиция“, подчерта Асен Василев.

Според него, в зависимост от това на кого Радев връчи третият мандат за съставяне на правителство, може и да има шанс да се намери мнозинство в този парламент, което да подкрепи съдебната реформа. „За ключовите елементи в нея ни трябват 121 гласа. За КПКОНПИ са 121. Да има магистрат, който да разследва главния прокурор – 121. За избора на ВСС трябва конституционно мнозинство, но това не е и част от програмата с конкретните срокове“, обясни вицепремиерът в оставка.

Асен Василев заяви още, че ако мандатът отиде при БСП или „Демократична България“, те ще предложат управленската програма на „Продължаваме промяната“. „За нас беше важно, когато мандатът беше при нас, да съберем достатъчна подкрепа за много ясна законодателна и управленска програма, която бяхме представили по седмици. Имахме разговори и с Иванов, и с Нинова, и с Панев, и с ген. Атанасов, които казаха, че са много доволни от управленската програма и ако мандатът отиде при тях, ще се търси парламентарна подкрепа за нея. Персоналният персонал е вторичен“, коментира той.

„Моето лично мнение е, че с ИТН като институция ПП не би влязла в разговори. Истината е, че ние там видяхме много нелогични решения. Имаме нулево доверие към това, че биха направили необходимите стъпки за това да се борим с корупцията и България да изпълни на ангажиментите си, свързани с еврото и т.н. с Партия ИТН партия ПП не би преговаряла, защото приемат инструкции отгоре. Ако депутатите могат сами да взимат решения и решат, че законодателната програма, която е предложена, са готови да я подкрепят, решението за КПКОНПИ, това е добре за България и бихме го подкрепили. На никого не му се ходи на избори. Очаква ни много тежка зима и страната има нужда от работещ парламент“, каза още Асен Василев.

Ако носителят на третия мандат успее да събере парламентарна подкрепа, „Продължаваме промяната“ ще тестват дали тя би била реална. „До парламентарната ваканция да се избере Рашков за шеф на КПКОНПИ, да се тества дали евентуалното мнозинство наистина работи“, посочи Василев.

Той заяви още, че въобще не държи да е премиер. И обясни дали при предсрочни избори има шанс да се намери мнозинство в парламента, което в действителност да се бори с корупцията в страната. „Не ни трябва голяма девиация, трябват ни общо четирима човека между трите партии, спрямо това, което се събра като подкрепа за тази програма. Това, което се случи с депутатите на ИТН, се е случило и в социологията. Има преливане и на хора, не само на депутати. Въпросът е дали може една кампания, която да убеди българския народ да гласува така, че да има тези четирима депутати“, посочи Асен Василев.

Той бе категоричен, че газ в България ще има, а разчетите на "Булгаргаз" показват, че към началото на отоплителния сезон газохранилището в Чирен ще е пълно на 80%, а може би повече.

„Изборът е много прост. Можехме да имаме най-стабилното управление като се прегърнем с ГЕРБ. Това няма как да го предоставим на избирателите. В тези 6 месеца паднаха много маски. Стана много ясно кой къде стои. Силно вярвам, че и гражданите все повече ще правят избора да живеят в една нормална държава, която не пълни осем големи фирми с милиардни поръчки, а която инвестира нормално в инфраструктурата си. Вместо да отглежда осем бебета, отглежда 7 милиона граждани“, категоричен е Асен Василев.

Той отговори и дали ПП ще се яви заедно с ДБ на предстоящите избори: „Поръчали сме си социология, но това е въпрос на избор на тактика, това не е някакъв дълбоко философски въпрос. Социологията миналия път показва, че ако се явим поотделно, ще вземем повече“, посочи той, като допълни, че този път може да е различно.

Данните от тази социология, по думите му, ще излязат максимум до три седмици.

Той коментира още, че няма нужда от промени в данъчната ни система.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Асен Василев: Не приемаме инструкции от посолства, независимо какви са. Очаква ни много тежка зима

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!