Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредна новина от Брюксел за снимките на пари в чекмедже от спалнята на Бойко Борисов

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна", показва, че те са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент (ЕП) и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски.

Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата.

"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", поясни Здеховски, цитиран от БНР.

По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви:

"Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките.

Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски, е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни."

narod.bg: Поредната шашма около супер скандала идва, след като дори самият Бойко Борисов призна, че пачки е имало, проблемът идвал от това кой ги е поставил. Баце посочи и заподозрян – „една прекрасна госпожа“, която стана публично известна като „Мата Хари“.

epicenter.bg: Припомняме: Снимки със спящия в премиерската вила в Бояна Бойко Борисов, както и на нощното шкафче до спалнята му, в чието чекмедже има банкноти от по 500 евро и златни кюлчета, бяха разпространени през 2020 г. по време на антиправителствените протести. 

Журналистически проверки, направени тогава показаха, че фотографиите са правени години по-рано. Самият Борисов пък в свои изказвания насочи подозренията си към жена, която нарече Мата Хари, но отказа да назове името й. Вместо това обясни, че ще го каже, когато открие свой стар телефон, на който също имало снимки.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Извънредна новина от Брюксел за снимките на пари в чекмедже от спалнята на Бойко Борисов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!