Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите не искат второ правителство на Промяната! НО какво иска ПОСОЛСТВОТО?

Българите не искат отново да бъдат управлявани от двамата лидери на „Продължаваме промяната“ – Асен Василев и Кирил Петков.

Това става ясно от данните на анкетата на Агенция БЛИЦ.

Припомняме, че политическата обстановка в страната в момента е много бурна. В петък президентът връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила в страната – „Продължаваме промяната“.

През уикенда лидерите й проведоха консултации с БСП, ДБ и независими народни представители, като след преговорите стана ясно че формациите са се разбрали по общи политики.

Очаква се до дни да стане ясна и програмата на новия кабинет, както и лицата в него.

Мистерия остава все още обаче дали подобно предложение би събрало 121 гласа при вота в Народното събрание. Към момента математиката показва, че подобно нещо едва ли е възможно, защото гласовете на опозиционните партии са 123.

Българите обаче явно застават на страната на опозиционните формации, поне това сочат данните от анкетата на агенция БЛИЦ.

Попитахме ви „Искате ли второ правителство на Петков и Василев с нов мандат?“

70.68% от гласувалите са заявили, че за нищо на света не желаят отново да бъдат управлявани от лидерите на „Продължаваме промяната“. На второ място сред отговорите се нарежда опцията „Никакво ново правителство в този парламент, отиваме на нови избори“. То получава 18.73% от гласовете на читателите на агенция БЛИЦ.

Едва 8,87% от хората искат Петков и Василев отново на власт и виждат в тяхно лице хора, които ще оправят България.

1,72% от хората пък нямам мнение по казуса.

Ако предложеното от ПП правителство, начело с Асен Василев не получи достатъчна подкрепа от Народното събрание, то мандатът трябва да бъде върнат на президента до петък, а той от своя страна да го даде на втората по големина формация в парламента - ГЕРБ. 

От партията обаче предварително заявиха, че моментално ще върнат мандата за съставяне на кабинет, защото според тях не трябва да има ново правителство в рамките на това Народно събрание, а хората трябва отново да покажат чрез избори кой искат да ги управлява. 

Ако се стигне до връчването на трети мандат, то Румен Радев има право сам да избере на коя формация би гласувал доверие за съставяне на кабинет.

Ако и този мандат не се реализира, то тогава на президента ще му се наложи отново да сформира служебен кабинет, като този ще е четвърти, откакто той е държавен глава.

Източник/ци: Горещо проучване показа искат ли българите второ правителство на ПП с Петков и Василев, цифрите са смайващи

Българите не искат второ правителство на Промяната!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!