Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов в полунощ: Петков е лъгал брутално! Използвал е службите за себе си!

Историята се оказа изключително по-гнусна и по-мръсна, допълни зам-председателят на ИТН

Йорданов обвини Петков в лъжа. „Той е лъжец. Лъже - няма нито един доклад на ДАНС, няма никакво решение на Съвет. Има устни разпореждания на Петков”, каза още депутатът.

"Изслушахме службите. В спокойна атмосфера разказаха за всичко, което се е случило. Премиерът е лъгал брутално", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов след изслушването на спешно извикания в парламента шеф на ДАНС във връзка с нотата на посланик Митрофанова срещу изгонването на 70-те руски дипломати.  

"Историята се оказа изключително по-гнусна и по-мръсна, отколкото съм предполагал", обясни той

Вчера на закритото заседание премиерът е лъгал, когато го питахме разни неща. Днес изслушахме Външно министерство, изслушахме службите. Разказаха какво се е случило. Лъгал е брутално. 

"Първо - еднолично е решението на премиера и е оказан от него натиск върху ДАНС за съставяне на списъци на руски дипломати за изгонване. Службите вчера го казаха с половин уста, а днес  го потвърдиха категорично", заяви Йорданов и подчерта: Петков е давал устни разпореждания към председателя на ДАНС. (Б. Р. вчера Епицентър. бг го написа). 

"Освен това премиерът в оставка е използвал и службите", допълни той.

"Вижте каква интересна хронология. На 8 юни ние от ИТН излизаме от правителството и от коалицията. На 9 юни, без да е предвидено, в Съвета за сигурност към МС в точка "Разни" се дискутира ислеността на руските дипломати у нас,.  Няма точка "Руски шпиони". Влиза премиерът на Съвета и почва с точка "Разни", която формулира като точка "Руски шпиони", защото пада от власт.  И заповядва на службите да правят това, което правят- да изгонят 70 служители на руското посолство, половината от които не са дипломати. 

Според него министър-председателят в оставка е човек, който използва държавната машина за себе си.

Той разясни, че за някои от 70 дипломати има основания, но за други би изразил съмнение. 

Йорданов обвини Петков в лъжа. „Той е лъжец. Лъже - няма нито един доклад на ДАНС, няма никакво решение на Съвет. Има устни разпореждания на Петков”, каза още депутатът. 

Дипломатите пък не били изгонени по принципа за реципрочност, а „със списъци на ДАНС по искане лично на премиера”. 

„Първи списък, три дни по-късно - втори списък, за да стане бройката, която той иска. Това е толкова отвратително”, е мнението на Йорданов. 

Адски съм ошашавен от това, което чух. Нормален човек ще се отврати. Аз още не мога да повярвам на това, което чух", каза още шефът на ПГ а ИТН.

"Еднолично и без решение на Министерски съвет Петков е взел това решение за дипломатите. Човекът юрка цялата държава, защото пада от власт. Това и Борисов не си го е позволявал", отсече още Йорданов.

"Абсолютно погазване на закона е това, което Петков е направил.

"Ако шефът на ДАНС е добавял в списъците с изгонени руски дипломати хора, за които няма достатъчно основания, това повдига въпроса за неговата отговорност", така лидерът на парламентарната група на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов коментира конфликта по оста България – Русия след среднощния Председателски съвет в парламента.

Той бе категоричен, че казусът засяга изключително сложни процеси – и административни, и политически. "Докато не се изясни всичко, ще чувате различни интерпретации”" смята още депутатът.

Той подчерта, че нито Министерски съвет (МС), нито Председателският съвет могат да установяват фактология. 

Председателският съвет късно тази вечер се събра заради нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова, в която тя е настояла за оттеглянето на решението за експулсиране на 70 руски дипломати до 12 часа утре, 1 юли.

В противен случай, Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България заради скандала с експулсирането на 70 руски дипломати. Русия определя действията на българското правителство като безпрецедентни, заяви Митрофанова.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Тошко Йорданов в полунощ: Петков е лъгал брутално! Използвал е службите за себе си!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!