Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киро: Решението за руските дипломати не е мое! Тошко Йорданов: Решението и на Кирил Петков! Споделил го е по време на пътуването с ...

„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, докато пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”. Това заяви пред Нова телевизия Тошко Йорданов относно новината, че България гони 70 руски дипломати.

„Това, че трябва да се изгонят 70 човека от руското посолство е хрумка на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов”, добави Йорданов.

Решението, което се случи във вчерашния ден не е мое решение, подчерта Петков.

То е на базата на този съвет, на три доклада от ДАНС, това са всички институции в България реално, които отговарят за сигурността, плюс факта, че МВнР отговаря също за това. Беше неразбиране как се случи това, но тези доклади датират като се започне от май, юни, имаме отделни информации още през март, каза още Петков. 

Има междуведомствен доклад от МВнР и има решение на Съвета по сигурност, на който присъстваха министрите на вътрешните работи, на отбраната, външните работи, зам.-министърът на финансите, министърът на електронното управление, началникът на отбраната, главният секретар на МВР, председателят на ДАНС, председателят на ДАР, директор на “Военно разузнаване“, началникът на Национална служба „Охрана“, секретарят на Съвета по сигурност и представител на президентската институция от 9 юни 2022 г. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков преди закритото заседание в парламента по повод изгонването на 70 руски дипломати.

Шефът на ДАНС: Премиеърт Петков ми разпореди устно да изготвя списък на руски дипломати за изгонване

По думите му, тогава са били проведени разговори и от МВнР са обяснили на премиера, че има определени правила и стъпки за това. Запитан дали това означава, че Теодора Генчовска е против това решение, Тошко Йорданов отговори: „Най-добре е тя да го каже, но знам, че Генчовска не смяташе, че това е правилна стъпка, защото си има определени правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

Според него е логично, ако има руски дипломати, които изпълняват шпионска дейност и ако бъдат разкрити, то те да бъдат отзовани. „Избягвам да казвам дали съм против или не, защото не съм вътре в системата. Казвам само, че не се прави токова рязко и изпитвам съмнения дали всички са шпиони, защото бройката му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите. Не знам друга държава да си е позволила такова нещо”, добави председателят на ПГ на „Има такъв народ“.

„От много време разправяме, че ние ще напуснем тази коалиция, ако продължават да се държат по този начин по отношение на Северна Македония. В крайна сметка всичко, за което предупреждавахме, се случи. В края на юни падна ветото и то с условия, различни от позицията на България от преди това”, коментира още Тошко Йорданов.

„БСП, които са изключително флексабилни, също обявиха, че са с червена линия по тази тема. После стана розова, бледорозова, сега изчезна. Логично би било те също да излязат от коалицията”, добави той.

Тошко Йорданов беше категоричен, че политиците трябва да бъдат последователни и да си държат на думата. „Не сме отишли там, за да умрем като депутати. Има много такива в парламента. Ние не сме от тях. Ние сме обявили някакви позиции, спазваме си ги и нормалното е всички да постъпват така, а не четири месеца да се обръщат на друга посока”, смята Йорданов.

„Ако влезем в новия парламент, а аз съм сигурен, че ще, ние пак няма да направим правителство с ГЕРБ и ДПС. Според социологията в момента дори да е вярна, на тях пак ще им бъде трудно да си намерят партньор за съставяне на правителство. Даже не съм сигурен, че ДПС ще искат да са с ГЕРБ. Тогава или ще се състави правителство от останалите партии или е възможно да има нови избори", каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“.

Тошко Йорданов смята, че Кирил Петков се държи като Бойко Борисов като манталитет. „Той взима еднолични решения, включително и за руските дипломати”, коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Euronews - Петков: Решението за руските дипломати не е мое

Тошко Йорданов: Изгонването на руските дипломати е решение на Кирил Петков, хрумнало му докато пътуваше за Киев | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!