Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Просто Киро се е поувлякъл! Позорният акт за изгонване на руските дипломати може да е невалиден!

/Поглед.инфо/ Външният министър Теодора Генчовска не е подписала нотата, която беше връчена на руския посланик Митрофанова за изгонването на 70 руски дипломати до 3 юли, съобщи Епицентър.бг.

Нотата е подписана от нейната заместничка Ирена Димитрова, която няма право на това, и пак от нея е връчена на Митрофанова. Единствено външният министър може да узакони такъв документ с подписа си. Т.е. няма „решение на българската страна“, за което е била уведомена Митрофанова, има фалшификат.

А както обяви Корнелия Нинова, и Министерският съвет не е взимал такова решение. Още тази сутрин и прокуратурата съобщи до медиите, че не е постъпвал доклад от службите за извършване на „нерегламентирана дейност“ от страна на руснаците, Гешев е научил за случилото се от медиите. Новината е изненадала и президента Радев, който е на посещение в Мадрид. За всеки от 70-те би трябвало да има конкретни доказателства, че е извършвал „шпионска дейност“, каквато обяви премиерът Петков. Накратко - има всички основания да бъде обявено за недействително и преди 3 юли да бъде отменено т.нар. решение за изгонване на 70-те.

Както вече написахме вчера, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова е извикала на среща в МВнР посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова, на която са й били връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Руската федерация у нас. Уличените в "несвойствени дейности" служители на посолството следва да напуснат територията на страната до 24 ч. на 3 юли 2022 г..

Във вербалната нота България е настояла и за редуциране на числеността на руските дипломати на територията на страната.

"Посланик Елеонора Митрофанова беше информирана за решението на българската страна за намаляване на числеността на персонала на руските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация. Числеността следва да бъде поддържана в рамките на до 23 дипломатически и 25 административно-технически служители", заявиха вчера от МВнР.

Само че решение на Министерския съвет за "намаляване на числеността на персонала на руските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация" няма. Това бе обявено от вицепремиера Корнелия Нинова.

Освен това във Външно са пренебрегнали факта, в Съвета за сигурност на ООН има пет държави - постоянни членове, които се ползват със специален статут и по числеността на дипломатическите мисии по света. Тези държави са Русия, САЩ, Франция, Обединеното Кралство и Китай.

Има и още едно кретящо нарушение на процедурата и законността в страната  - както стана ясно нито при президента Радев, нито при главния прокурор Иван Гешев е постъпил доклад от службите за дейността на тези дипломати, въз основа на който б трябвало да бъде взето такова безпрецедентно решение. И Радев, и Гешев научават за изгонването на руските дипломати от медиите. 

"Не мога да дам информация за изгонването на руските дипломати в България, защото нямам такава“, лаконичен беше държавният глава. 

Освен това, сред тези 70 души само 43 са дипломати, останалите са технически персонал:  готвачи, чистачки, шофьори. За всеки от тях България трябва да предостави конкретни доказателства за наличие а шпионска дейност, както обяви премиерът Петков. Всичи те са в правото си да започнат съдебни процедури срещу  решенито на българския премиер. 

До момента практиката показва, че информацията за "несъвместими действия" се подава от службите към прокуратурата, която започва разследване, ако има основание за такова, а паралелно с това Министерството на външните работи предприема дипломатически действия. 

В тази случай тази практика е нарушена.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Просто Киро се е поувлякъл! Позорният акт за изгонване на руските дипломати може да е невалиден! - Поглед Инфо

Външният министър Генчовска не е подписала нотата за изгонването на 70 руски дипломати

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!