Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Stopfake.org опроверга публикация на ТАСС: Фейк: Ракетная атака на ТРЦ в Кременчуге – это «провокация ВСУ»

Руските сили удариха хангари с оръжие от САЩ и ЕС в Кременчуг

Руските въздушно-космически сили нанесоха удар с високоточно оръжие по хангари с оръжия, доставени от САЩ и ЕС в град Кременчуг близо до Полтава, заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, съобщава ТАСС.

Russia announced that it had destroyed two US-made HIMARS MRLs

„На 27 юни в град Кременчуг, Полтавска област, руските въздушно-космически сили нанесоха удар с високоточно въздушно базирано оръжие по хангари с оръжия и боеприпаси, получени от Съединените щати и европейски страни, в района на Кременчужкия завод за пътни превозни средства“, каза Конашенков.

В резултат на удара са били поразени оръжия и боеприпаси от западно производство, предназначени за по-нататъшно изпращане на украинските войски в Донбас. „Взривяването на складирани боеприпаси за западни оръжия предизвика пожар в неработещ търговски център, разположен до завода“, добави Конашенков.

В понеделник президентът на Украйна Владимир Зеленски написа в своя канал в Telegram, че в Кременчук гори търговски център. Той твърди, че причината е ракетен пожар. На свой ред Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в ООН, каза, че в ситуацията с търговския център има много очевидни несъответствия и прилича на провокация в Буча, добавя ТАСС.

Лавров обвини европейски лидери в шизофрения

Русия е изстреляла ракети по оръжеен склад в украинския град Кременчук, а последвалият взрив на боеприпасите в него е довел до пожар в намиращия се в съседство търговски център. С това съобщение на руското министерство на отбраната бяха опровергани тиражираните от Украйна и от Запада обвинения, че Москва е извършила военно престъпление, като е атакувала пълен с хора мол.

„В Кременчук руските сили удариха от въздуха с високоточни ракети склад с въоръжение, доставено от САЩ и Европа. Вследствие на удара са поразени изпратените от Запада оръжия и боеприпаси в склада“, посочи руското министерство на отбраната в канала си в чат приложението Телеграм. „Детонацията на складираните амуниции за западното въоръжение е предизвикала пожар в неработещ търговски център, намиращ се до склада“, допълни ведомството.

Малко след атаката късно в понеделник Украйна съобщи, че Русия е нанесла ракетен удар по оживен търговски център в Кременчук, в който са намирали около 1000 души. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че молът е ударен при пряко попадение на руски ракети. Страните от Г-7, които провеждаха по същото време срещата си на върха в Германия, нарекоха това руско военно престъпление.

По последни данни загиналите в Кременчук са 18 души, други 59 са ранени, а 36 души все още се издирват. 

В коментар вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи като изчерпателни обясненията на руското отбранително министерство за случилото се в Кременчук. „Предлагам да се ориентирате по обяснението на нашето министерство на отбраната“, посочи Песков пред журналисти. 

Междувременно и външният министър на Русия Сергей Лавров потвърди, че ракетните удари са извършени по склад с арсенали в Кременчук. „Бомбардираха хангар, в който е имало европейско и американско оръжие и боеприпаси, като в резултат на детонирането на боеприпасите е пламнал намиращият се наблизо пуст търговски център“, заяви Лавров. 

Той определи като „шизофрения“ действията на западни лидери. „С изявления за недопустимост на преговори за мир при настоящите условия редовно излизат ту (британският премиер) Борис Джонсън, ту (германският канцлер) Олаф Шолц, ту (шефът на европейската дипломация) Жозеп Борел, които постоянно призовават да се харчат още пари от Европейския фонд за мир за оръжие за Украйна. В известна степен тук се проявява шизофрения“, обясни Лавров. 

Дипломат №1 на Москва бе категоричен, че доставките на оръжия за Украйна само ще удължат конфликта.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Руските сили удариха хангари с оръжие от САЩ и ЕС в Кременчуг | Glasove.com

Русия опроверга Запада за ударите в Кременчук - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!