Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калфин атакува Нинова: Целият свят знае, че изнасяме оръжие за Украйна, само тя - не! Христо Гаджев: България е един от основните доставчици на оръжие за Киев. Кирил Петков: Изнасяме оръжия за Украйна, но не директно

"Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, за да не се повтарят подобни напрежения", каза Ивайло Калфин - бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и бивш евродепутат.

Оръжейните заводи работят на три смени и изнасят, посочи Калфин в предаването на БНР "Преди всички". По думите му в света в момента няма друго място, което да има нужда от нашите боеприпаси, освен Украйна.

"Ясно е, че това оръжие финишира в Украйна. БСП си мисли, че хората са толкова посредствени, че слушат председателката им, отколкото да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, включително Русия вероятно. Само г-жа Нинова не знае."

"С това гласуване България излезе от безнадеждния път след подписването на договора с РСМ. Предишното правителство сложи на трупчета целия процес и блокира разширяването на ЕС", коментира Ивайло Калфин за падането на ветото за преговорите на Северна Македония с ЕС.

Трайният интерес на България не е някой в Скопие да ни обещае нещо, а да видим, че нашите съседи са европейска държава, смята той.

"Да, имаше натиск върху България, но трябва да дефинираме нашия интерес – не като има натиск ние да се запънем като магарета. Дипломацията си свърши работата, политиците отново не си свършиха работата."

Според Калфин начинът, по който беше прието решението за падането на ветото в парламента, не е бил добър и ще предизвика реакция в Скопие.

Христо Гаджев: България е един от основните доставчици на оръжие за Киев

България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна. Това заяви в студиото на "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на въпрос има ли пренасочване на доставки на български оръжия от Афганистан за Украйна.

Разрешенията за износ на оръжия се получават само с подпис на министъра на икономиката, каза Гаджев. Той обясни, че България не изнася за държавите и за правителствата, а за частни фирми.

Законът е императивен - трябва да е ясен крайният потребител, не търговецът или кой ще го получи. Ами, ако оръжието попадне в ръцете на терористи - нас не ни интересува ли, попита Гаджев. Държавата много добре знае, че всичкото това оръжие отива в Украйна, категоричен е той.

Защо се стига до този партизански модел - за да не се дразни г-жа Митрофанова и всичко да става под масата, а когато това става под масата, вървят и комисионни, допълни още депутатът.

Ние подкрепяме Украйна, но защо се правим на ударени, това е огромният въпрос, допълни Гаджев.
КЗК излезе с не едно и две становища след нашите сигнали за завишените цени на петрола и на дизела и каза, че не проверява цените. Проверява дали има картел, дали има договорка, коментира Гаджев по въпроса за увеличението в цените на горивата.

Кирил Петков: Изнасяме оръжия за Украйна, но не директно

“Българското правителство изпълнява точно решението на НС и не е имало директен внос на оръжия от България към Украйна”, заяви премиерът Кирил Петков. Така той не отрече, че има износ чрез трети страни. 

"Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в ЕС. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма",  посочи Петков. Преди дни той вече се изпусна пред Гардиън, като обяви, че “служебен кабинет на Радев ще спре износа на бг военна продукция през Полша за Украйна”. 

Напомняме, че още  през април The New York Times (NYT) съобщи, че България и още 5 държави продават съветски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., базирана в Тампа, Флорида, която заобиколно снабдява бившата съветска република с посредничеството на Варшава. 

Припомняме, че ресорен вицепремиер по износа на оръжие е Корнелия Нинова, която уж е срещу експорта му за Украйна и редовно отрича да има.  Освен NYT, и подопечният й Кинтекс опроверга.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Източник/ци: Калфин атакува Нинова: Целият свят знае, че изнасяме оръжие за Украйна, само тя - не! - Lupa BG

Христо Гаджев: България е един от основните доставчици на оръжие за Киев - Lupa BG

Изнасяме оръжия за Украйна, но не директно: Премиерът | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!