Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОГРОМЕН СКАНДАЛ: Президента Радев срещу министъра на икономиката в оставка К. Нинова. Екипите им вече влязоха в схватка

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко! Документът от президентството за износ на оръжие е от служебния кабинет на Радев

Огромен скандал се заформя между президента Румен Радев и министъра на икономиката в оставка Корнелия Нинова, в който вече участват и екипите им. 

Държавният глава заяви днес, че премиерът Петков е прострелял министър Нинова чрез интервюто си пред "Гърдиън", в което твърди, че България изнася оръжие за Украйна през Полша. Информацията бе опровергана още в деня на публикуването на интервюто от правителствения пресцентър с мотива, че текстът е неточно преведен. 

"Това интервю пред "Гардиън" е много показателно. Първо, премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и второ, в своето желание да уцели мен, той простреля г-жа Нинова, която оглавява комисията, отговаряща за разрешителните за това оръжие", бяха точните думи на президента Румен Радев.  

Малко преди това, сутринта в ефира на БНТ, Корнелия Нинова отново категорично заяви, че България не изпраща оръжие за Украйна.

Сутринта Нинова"Продължавам да твърдя - България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася. Изнасяме за 64 други държави."

Думите й бяха потвърдени и от министъра на растежа и иновациите Даниел Лорер.

Даниел Лорер: България изнася много оръжие, но нищо от него не отива директно за Украйна! Винаги, когато има военни конфликти по света, продажбите на оръжия се умножават, защото оръжието се върти из цял свят. Най-вероятно част от оръжията отиват за държави, които дават собствените си оръжия на Украйна”.

Час по-късно началникът на кабинета ѝ Калоян Методиев пусна гневен пост във Фейсбук, в който заяви: "Един президент не може да е постоянна черна станция, която да продуцира негативизъм и лъжи.

Днешните изявления на държавния глава отново са в същата посока. Лъжата, че България изнася оръжия за Украйна беше три пъти изречена именно от Радев през април и май. Той я продуцира в публичното пространство. Това нямаше да има значение, ако беше тиражирано от политически маргинали, а не от действащ президент". 

В канонадата между президенството и Министерството на икономииката се включи и секретарят на президента Радев Димитър Стоянов. 

"Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет." 

С тези думи започва публикация  на секретаря на президента Радев Димитър Стоянов във Фейсбук. 

С публикацията си Стоянов се опитва да атакува министъра на икономикатаКорнелия Нинова и нейния началник на кабинет Калоян Методиев.

Стоянов е копирал част от страница, на която личат думите: "Крайна дестинация на изделията, променя от Ислямска Република Афганистан на Република Украйна". В посочения от президентския секретар пасаж обаче никъде няма думата "оръжие". Факсимилето няма подпис, няма подател, няма адрес. Нищо не удостоверява, че това е някакъв документ. 

Освен това в текста става дума за Министерство на икономиката, което в момента не съществува.  

Продължението на скандала се подхвана от Явор Божанков с негов пост в социалните мрежи. 

"Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев. При това жестоко.

Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна.

Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“, пише депутатът от БСП. 

Ето целият пост на Явор Божанков:

Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев. При това жестоко.

Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. 

Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“.

Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките.

Днес президентът заяви, че К. Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля

В опитите си да стрелят обаче, улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си. 

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всички международни конвенции и договори, но става жертва на политическо поведение, което вече граничи с неприкрита злоба.”

Не е необходимо България да доставя ОФИЦИАЛНО никакво оръжие срещу Русия! Арестович: Победата над Русия ни е обещана

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Даниел Лорер: България изнася много оръжие, но нищо от него не отива директно за Украйна!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!