Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова, която отговаря за разрешителните (ВИДЕО)

"Премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и в желанието да ме уцели, простреля г-жа Нинова, която отговаря за разрешителните"

Това обяви днес президентът Румен Радев.

"Това интервю пред "Гардиън" е много показателно. Първо, премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и второ, в своето желание да уцели мен, той простреля г-жа Нинова, която оглавява комисията, отговаряща за разрешителните за това оръжие", бяха точните думи на президента Румен Радев. 

Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки, коментира президентът казуса с РС Македония.

"Що се касае до културно-историческото наследство, учебници, езикът на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха "празен чек" за нещо, с което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят", посочи Радев.

Гласуваният документ "категорично не предостави нужните механизми, срокове за защита и което ще остави следващите правителства в днешното положение - да водят безплодни спорове с македонската страна", каза още държавният глава.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в конституцията. Факт е, че това беше прието от френското председателство, но е парадоксално, че беше по-лесно да бъде убеден френският президент и европейските лидери, отколкото българският министър-председател. Чиито кабинет не пое дори отговорност за действията си и не остави достатъчно време, така че институциите и обществото да се запознаят с казуса", разкритикува Кирил Петков държавният глава.

Гласуваното от парламента френско предложение съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към целия този процес. Ако дипломати от Външно разчитаха не само на президентската институция и не пилееха много време и енергия в опитите си да вкарат разнопосочната политика на министър-председателя в някакви приемливи рамки, каза Радев от Граф Игнатиево.

Румен Радев заяви, че на КСНС по темата той е настоял за изискването македонските българи да бъдат вписани в конституцията.

„Всички партии, с изключение на ИТН, отхвърлиха това предложение и го приеха едва, когато дойде чрез президента Макрон”, каза Радев.

"Това е закрито заседание. Аз държа всеки участник да има свободата да отстоява своите позиции. Но мога само да споделя, че вие (б.р .- журналистите) чакахте пет часа. В тези 5 часа на съвета категорично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде задължително условие за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС. Министър-председателят Петков, неговите министри и всички участващи партии, с изключение на една  - ИТН, отхвърлиха това предложение и го приеха едва, когато то дойде чрез президента Макрон", разкри държавният глава.

Президентът Румен Радев е на авиошоуто в Граф Игнатиево, където говори по актуални политически въпроси.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Румен Радев: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!