Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киро ПАДНА! Да живее Киро? Какво следва?

Кабинетът Петков падна! Уволниха Кирил Петков и министрите му

Правителството на Кирил Петков падна! 123 гласа го свалиха в първия вот на недоверие

Правителството на Кирил Петков не оцеля в първия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ/СДС  за провал във финансовата и икономическата политика. 

То стана първото в най-новата ни история, което беше свалено с вот на недоверие.  

За вота гласуваха 124 при необходими задължително 121 гласа. В залата бяха 239 депутати, от тях се регистрираха 181. 

При прегласуването 123 гласа бяха "За". 

Мотивите на вота на недоверие бяха подписани от 120 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС, “Възраждане” и отстатъци от ИТН. 

Гласуването се проведе 24 часа след ожесточени дебати вчера, белязани от груби обвинения, цинизми и липса на каквото и да е колегиална етика както между политическите опоненти, така и между членовете на правителството. 

Беше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от г-н Пеевски, г-н Борисов, от Слави Трифонов и от г-жа Митрофанова, взе думата веднага след гласуването премиерът.  

"Този вот е само една малка стъпка от един много дълъг път. Те не разбраха, че така не могат да спечелят българския народ. Обещаваме, че ще продължим в тази битка да отвоюваме държавата си и един ден ще имаме България без задкулисие и мафия, нормална и успешна европейска държава. 

Надяваме се Иво Прокопиев олигарха да не е вече министър-председател. Отговори пред журналисти народният представител от ДПС Делян Пеевски преди гласуването на вота на недоверие. 

Освен в Народното събрание за гласуването за вота на недоверие, Пеевски беше и на протеста срещу правителството. 

На въпрос какво е бъдещето, Пеевски каза: "Надяваме се Иво Прокопиев олигарха да не е вече министър-председател". Той отговори и на въпрос какво ще се случи, ако вотът бъде успешен и правителството падне. Пеевски заяви, че трябва да отидем на избори, за да може народът да избере хора, а не олигархията да управлява държавата. 

Интересното е, че при първото гласуване имаше разлика от 1 глас - 124 бяха "за" и 115 "против". След прегласуването подкрепата на кабинета се увеличи с един глас.

Моят глас, излезе, че съм гласувал против, но това не е вярно, обясни се от трибуната Рамадан Аталай от ДПС. 

Премиерът Кирил Петков обясни, че след вота, ПП ще отправи покана към "всеки един депутат, който иска да бъде независим и да бъде част от едно независимо правителство, от едно независимо мнозинство". 

Той смята, че става въпрос за 7-8 човека, които ще помогнат на сегашната управляваща коалиция да възстанови парламентарното си мнозинство. 

"Единственото, което има значение, е дали в следващите 10 дни ние ще можем да убедим 10 депутати да застанат с нас, не защото са сметнали нещо политически, не защото искат да направят някаква лична кариера, а защото са повярвали, че отговорността им към България е по-важна от всичко друго", обясни премиерът. 

По въпроса с кого не би разговарял той изреди имената на Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Костадин Костадинов, Слави Трифонов и Тошко Йорданов. 

“На Трифонов бих казал – ти си история, повече никога няма да можеш да направиш политически проект и да излъжеш толкова много хора. Хората видяха, че твоите думи се превърнаха в лъжа. Довиждане! 

За Борисов бих казал - греховете през времето, кражбите ще те настигнат. Не може дълго да продължиш да играеш тази игра, рано или късно правото ще дойде при теб. 

За Доган и Пеевски бих казал - вие сте там последните 30 г сте били винаги готови да направите сделка с някой, този път няма”, каза той по Нова тВ. 

Веднага след края на гласуването, Делян Пеевски и депутатите на ДПС напуснаха залата. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе да прочете декларация от името на групата и веднага премиерът и всички министри станаха от местата си също напуснаха залата. 

След гласуването кабинетът ще подаде оставка, но ще продължи да изпълнява функциите си, докато Народното събрание не реши друго. 

След оставката ще последват консултации при президента Румен Радев, след които той ще връчи мандат отново на "Продължаваме промяната" като най-голяма по численост парламентарна група. 

При евентуален отказ или неуспех в предложението на нов състав на Министерски съвет в рамките на 7-дневен срок, мандатът ще бъде възложен на втората по численост група - ГЕРБ. 

Изборът на партията, на която президентът би могъл да даде трети евентуален мандат, се пада върху него. Ако не се постигне съгласие и в трите хипотези, Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет и да насрочи нови избори.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Правителството на Кирил Петков падна! 123 гласа го свалиха в първия вот на недоверие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!