Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бедността (не) е порок

Бедността (не) е порок

Три невинни създания бяха изведени от семейството им и към момента са настанени в дом. Димитринка, Мария и Мартин сега растат, далеч от порутената си къща, лишени от майчина грижа и бащина опора. Не е лек животът на Марияна Лукарова и Димитър Калаксъзов от петричкото село Кърналово. Тя разчита само на детските надбавки, които получава месечно, а той ходи да помага в близка оранжерия срещу някой лев. Изкарват, колкото да съществуват. А са добри хора, много добри. И много обичат децата си.

Да, работа на социалните служби е да направи така, че децата да не бъдат лишавани от нужните условия за живот. В родната им къща течаща вода от години няма. Пет човека са делили до скоро две малки легла. Живели са по този мизерен начин - без да се оплакват, щастливи, че са заедно. Излъчените кадри по телевизията са не просто покъртителни, те са ужасяващи. Трудно е да си представим, че в 21 век подобна мизерия е начин на живот в европейска държава – без канализация, без мебели, без прозорци и врати.

Вина тук не може да се търси, защото родителите нито са лентяи, нито са безотговорни. Те са сторили всичко по силите си, за да дадат на децата си колкото и каквото могат. Държавата ще им върне рожбите, след като условията в къщата станат нормални. Това вече се случва благодарение на десетки хора от селото, които не желаят имената им да стават обществено достояние.

Защото благотворителност се прави със сърце, не с горделивост. С всеки изминал ден желаещите да помогнат стават все повече и съвсем скоро къщата ще придобие вид. Трагичното е, че когато децата се върнат у дома, майката ще продължи да разчита на мизерните 160 лева детски надбавки, а баща им все така ще се бори за оцеляването на всички, работейки наоколо, каквото Бог дал. Наоколо е пусто и празно. Наоколо работа едва се намира и това сигурност няма скоро да се промени.

Оптимистичното е, че Димитринка, Мария и Мартин ще се усмихват отново, а родителите им ще могат пак да ги прегръщат в собствения им дом. Там любовта наистина е по-силна от всичко. Знаят го отлично онези, които сега помагат това да се случи.

Поетът Добромир Банев специално за Lupa.bg

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Бедността (не) е порок - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!