Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Избори на 25 септември

Вотът на недоверие от ГЕРБ събра за няколко часа необходимото мнозинство и идната седмица правителството на Кирил Петков ще бъде свалено, а председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова призова парламентът спешно да гласува промени в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина.

47-ото НС не може да излъчи нов кабинет

Вотът на недоверие минава на извънредно заседание, от “Промяната” питали юристи в президентството дали веднага трябва да си ходят

Източници от “Дондуков” 2 пред “Труд”: Радев може да смени Петков в Брюксел

Предсрочните парламентарни избори най-вероятно ще са на 25 септември, тъй като правителството на Кирил Петков ще бъде свалено с вот на недоверие. Това признаха пред “Труд” народни представители от управляващата коалиция, които в сряда не можеха да повярват, че в 47-ото Народно събрание има ново мнозинство срещу “Промяната”.

Само за няколко часа внесеният от ГЕРБ вот на недоверие успя да получи подкрепата на над 121 депутати, включително от ИТН, ДПС и “Възраждане”. От опозицията обаче изразиха съмнение, че в този парламент може да бъде сформирано ново правителство и още преди обяд беше известна най-вероятната дата за предсрочните избори - 25 септември.

Докато мнозинството в залата скандираше “Оставка!” за правителство, депутати и министри от “Промяната” започнали да звънят по телефоните на конституционалисти, дали веднага трябва да напускат постовете си. От “Дондуков” 2 дадоха да се разбере, че единият от юристите всъщност е конституционалистът Емилия Друмева, която е и секретар по правни въпроси на президента.

Скорострелното сваляне на правителството “Петков” може да се случи в кратките срокове по Правилника на парламента. Според чл. 107, алинея разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението. Предложението на ГЕРБ беше внесено днес и най-късният срок за дебатите е идната сряда. От “Промяната” имаха намерение да тупат топката до последно, защото на 23 и 24 юни в Брюксел е лидерската среща за разширяването на Европа, в която влиза и горещата тема за РС Македония.

Преброяването на гласовете срещу правителството в парламента в момента е в съотношение 126 и 114, след като пазаруването на отцепници от партията на Слави Трифонов претърпя крах и вместо необходимите 12 депутати, Кирил Петков привлече едва 5.

Неприятен сюрприз за ПП, БСП и ДБ бе и изненадващото искане на оставката на председателя на НС Никола Минчев от ИТН, който демонстрира поредица от гафове в пленарния ден, включително и настоятелни предложения за вкарване в дневния ред на законопроекта за Изборния кодекс, с който в процеса ще бъдат върнати хартиените бюлетини.

Тъй като Правилника на парламента дава възможност вота на недоверие към правителството на Петков да бъде дебатиран и “не по-рано от 3 дни” от внасянето му, то парламентът може да се събере извънредно още във вторник. А гласуването на проекта за решение срещу правителството “Петков” да мине в сряда - 22 юни.

Така Кирил Петков ще трябва да отиде в Брюксел при други държавни ръководители като премиер, чиито правомощия са прекратени от парламента. Петков трябва да продължи да изпълнява функциите си до избор на нов кабинет в рамките на този парламент или до назначаването на служебно правителство от президента Румен Радев.

Източници от “Дондуков” 2 отбелязаха още лаконично пред “Труд”, че точно държавният глава може да отиде на лидерската среща в Брюксел вместо Петков, за да няма неприятни изненади и в последния момент Кирил Петков да каже “Да” за РС Македония и да осребри личните си интереси.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Избори на 25 септември - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!