Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ не могат да изнасят втечнен газ в следващите три месеца! Вижте защо...

Последиците от пожара в американския завод за втечнен природен газ Freeport LNG са по-сериозни от очакваното.

Операторът заявява, че терминалът за износ няма да работи около три месеца, съобщават световните издания. Шестдесет и осем процента от доставките на втечнен природен газ от завода са предназначени за Европа.

"В момента завършването на всички необходими ремонти и връщането към пълния капацитет не се очаква преди края на 2022 г. Частично възобновяване на операциите е възможно след около 90 дни, когато безопасността е гарантирана и са получени всички регулаторни одобрения", казва операторът Freeport LNG.

Според компанията, експлозия и пожар на 8 юни са причинили щети на оборудването, което подава втечнен природен газ от съоръженията за съхранение към терминала за зареждане на танкери.

Износът на втечнен природен газ от САЩ рязко спадна след спирането на завода за втечнен природен газ Freeport. Доставките са спаднали под миналогодишните стойности. Европа ще усети спада в производството на втечнен природен газ в САЩ след две седмици.

Според данните на RonhEnergy, износът на втечнен природен газ от САЩ е спаднал рязко на 9 юни поради спирането на завода и терминала за втечнен природен газ Freeport на брега на Мексиканския залив.

Дневните доставки са намалели от 360 млн. куб. м на 309 млн. куб. м, което представлява спад от 14%. Това са най-ниските стойности за тази година.

"През последните три месеца 68% от втечнения природен газ от Freeport LNG е бил доставян за Европа и Великобритания", написа в Twitter анализаторът на ICIS Том Марзек-Мансър.

Капацитетът на Freeport LNG е 15 милиона тона втечнен природен газ годишно (21 милиарда кубически метра) или почти 57 милиона кубически метра на ден. През юни доставките на втечнен природен газ за Европа от всички източници възлизат на около 330 милиона кубични метра на ден.

Министерството на енергетиката на САЩ съобщи, че 74% от американския втечнен природен газ ще бъде доставен в Европа през тази година.

Европа ще усети спада в предлагането в края на юни. От САЩ до Европа танкерите стигат за две седмици.

Спирането на Freeport LNG може да бъде неприятна изненада за онези европейски потребители, които се опитват да намалят зависимостта си от руския газ или са спрели да получават доставки от "Газпром", защото отказват да преминат към новия механизъм на плащане.

Веднага след аварията спотовите цени на газа в ЕС отново се повишиха, а след последните новини те се спряха на 1100 долара за хиляда кубически метра.

За да влоши ситуацията, Газпром обяви днес, че доставките по "Северен поток" ще бъдат намалени от 167 млн. на 100 млн. куб. м на ден, тъй като германската компания Siemens не е ремонтирала или доставила навреме своите газови компресори.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: САЩ не могат да изнасят втечнен газ в следващите три месеца! Вижте защо....

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!