Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Купуването на депутати пропадна

image

Кирил Петков канил на вечеря отцепниците, в паралелна пресконференция им благодари “за смелостта”

Лидерът на ИТН Слави Трифонов: Ще изговорят купища лъжи в стилистиката на Кирил и Асен

Осребрено предателство с постове

Ударното купуване на депутати от “Има такъв народ” пропадна, а “Продължаваме промяната” не успяха да съберат необходимите им поне 12 гласа. Накрая “напазаруваните” се оказаха 5 депутати и един министър.

Цял ден хората на Кирил Петков вдигаха врява, а негов депутат стигна до абсурдното твърдение: “Вървим към абсолютно мнозинство”. Същият “осведомен” човек рече, че са си осигурили необходимите гласове, което се оказа невярно.

По обяд Слави Трифонов обяви във фейсбук: “Току-що получих информация, че депутати от “Има такъв народ” ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане”.

Трифонов подчерта, че отцепниците “ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест”. “Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях”, каза още Трифонов.

Към 18.00 часа в деловодството на парламента нямаше нито едно заявление от депутат на ИТН, за напускане парламентарната група.

Рано сутринта в ИТН се разнесе мълвата, че осем техни народни представители са били поканени от Кирил Петков на вечеря и са му пристанали. Като отцепници първоначално бяха посочени Виктория Василева, Снежана Траянска, Момчил Иванов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов, Николай Радулов, Ивайло Христов. След това дойде уточнение, че Траянска и Иванов не са в групата. В нея били Деян Петков и Христинка Иванова. В следобедните часове цифрата на отцепниците спадна на 6. Заговори се, че Василева панически се врекла във вярност на ИТН. А на извънредна пресконференция на националния стадион от 18.00 часа, министърът на спорта Радостин Василев представи отцепниците от партията на Слави Трифонов - общо 6 с него: депутатите проф. Николай Радулов, Светлин Стоянов, Георги Георгиев, адвокат Иво Атанасов, Деян Петков. Още докато траеше брифингът на отцепниците, от “Промяната” дадоха извънредна пресконференция, а Кирил Петков благодари на люспите от ИТН “за смелостта”.

Най-любопитно се оказа поведението на Радостин Василев, който подаде оставка като спортен министър, но междувременно се опитвал да осребри предателството си с нов пост в кабинета. Обещано му било, в случай, че се събере необходимото мнозинство, Василев да стане вътрешен министър. Юристът се оказал най-предан на Кирил Петков и дори предоставил собствения си апартамент за срещи и пазарлъци с бъдещите отцепници от “Продължаваме промяната”. Миналата година името на Радостин Василев бе спрягано около скандала с Татяна Дончева уж в опити “за отцепване на депутати и листче с 500К”.

Според народни представители от управляващите партии, предателствата щели да бъдат представени като проявена отговорност в името на актуализацията на бюджета, която била важна заради увеличението на пенсиите и парите за децата. От опозицията определиха тези твърдения като нелепи, тъй като правителството упорито мълчало откъде ще вземе парите. Те пък нямало откъде да дойдат освен от заеми или от ЕС. От ГЕРБ, ДПС и ИТН посочват друга причина за настояването на Кирил Петков да удължи живота на кабинета си, независимо от цената. И тази причина било свалянето на ветото за Северна Македония, какъвто ангажимент премиерът лично бил поел.

ИТН: Подложени сме на натиск от мутри

“Цялата завера между Радостин Василев и другите неизвестни депутати, е всъщност идея, свързана с пари, подкупи и обещания за постове”, съобщи на пресконференция на ИТН депутатът Станислав Балабанов.

Отишли десетимата предатели на националния стадион където ги попитали: Защо сте петима, а те отговорили, защото нямаме хора. Този виц разказа в началото на пресконференция на депутати от ИТН Станислав Балабанов. Той обяви: Подложени сме на натиск от мутри и най-голямата мутра е Радостин Василев.

След това бе пуснат запис как Радостин Василев как притиска депутатката от Плевен Христинка Иванова. В телефонен разговор Василев я притиска и на финала є заявява: Утре при тебе ще дойдат едни хора, искам да си подадеш молбата за напускане на Народното събрание.

Тошко Йорданов настоя МВР и прокуратурата веднага да започнат веднага проверки по случая. Йорданов обясни, че от записа се разбира, че Василев е привиквал депутати от ИТН в апартамента си, където е бил и Кирил Петков.

“Василев също казва: Гроздане, чакам си парите от министерството, които не си ми дал”, посочи Тошко Йорданов.

“Морално Петков е никакъв, както и разбирането му за конституцията”, каза още Йорданов.

Премиерът си позволява да управлява еднолично. Цялата завера между Радостин Василев и другите неизвестни депутати, е всъщност идея, свързана с пари, подкупи и обещания за постове, каза Балабанов.

Държавата е пред фалит, а българската история е на ръба да бъде предадена. Предателството на българската история тежи независимо дали е написана на салфетка или е в документ с гриф строго секретно. Петков води няколко месеца политика да предаде България, каза още Балабанов.

Радостин Василев, министър на спорта в оставка: Мафията ни проби, свалям доверие от Слави

Поведението на Слави Трифонов като едноличен собственик доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а с това, което направи, изчегърта цялата държава. Това заяви на извънреден брифинг министърът на спорта в оставка Радослав Василев, който публично свали доверието си от Слави Трифонов.

Най-вероятно задкулисието проби при нас.

Моралът му не е достатъчен, за да бъде лидер на тази партия.

Костадин Костадинов, лидер на “Възраждане”: Ще подкрепим вот на недоверие, това правителство е вредно за България

Изборите са лекарството за оздравяването от политическата криза

Най-доброто решение в момента е правителството да подаде оставка. Още в началото на мандата му беше ясно, че четворната коалиция е порочно зачената и обединена само и единствено от интереси.

Правителството със своите решения показва от първия ден, че не мисли за българския народ. Ето защо най-доброто решение е то да се оттегли, за да започнат да се решават кризите, създадени от самото правителство.

Отиваме на нови избори, в което няма нищо страшно. Напротив, това е най-правилното към момента и ще подейства като лекарство за оздравяването от политическата криза.

Всякакви палиативни мерки като правителство на малцинството, кражба на депутати от една партия, които да подкрепят друга, договорки с ГЕРБ и ДПС, засилват агонията, показват деградацията на българското управление и ни връщат обратно в 90-те години в безвремието на Беров. Само че сега сме в безвремието, агонията и деградацията на Петков.

Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС: Не е вярно, че с предсрочни избори страната ще бъде хвърлена в хаос

Това правителство е много опасно. Конституционно е възможно да има ново правителство в този парламент, но политическото ми мнение е, че това много трудно може да стане, почти е утопия. Противоречията между партиите в управляващата коалиция не са преодолени. Слушам БСП говорят за къс програмен кабинет със същото мнозинство. Но и този кабинет бе програмен, имаше 180 страници програма. Правиха програма в един мол, нищо от нея не се изпълни. Ние, ДПС, последователно сме опозиция на това правителство от първия му ден. Второ - председателят на ДПС Мустафа Карадайъ още през май каза, че изходът за страната са предсрочни избори. Не е вярна тезата, че ако сега се отиде на предсрочни избори, страната ще бъде хвърлена в хаос. Не беше вярно и миналата година. Същите хора, които сега ни казват, че ще хвърлим страната в хаос, ни накараха три пъти да ходим на избори при положение, че имаше пандемична криза, която е по-силна от войната - умираха по 200 души на ден между септември и декември. Ние им казвахме направете кабинет, а на тях им трябваше време да промотират двамата служебни министри. Антикризисни мерки ще има. На първо четене ДПС няма да подкрепи бюджета. Но между първо и второ четене ще подкрепим всички мерки, дори ще ги усилим и фокусираме, там, където трябва, както направихме и през септември 2021 г., за да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората.

Деница Сачева, депутат от ГЕРБ: Откъде ще дойдат средствата за пенсии през 2023 и 2024 г.

Политическа лъжа е да се твърди, че сме против вдигането на пенсиите. Средната пенсия по време на последното управление на ГЕРБ се вдигна с почти 200 лв., минималната със 170 лв. За 4 години.

Ние никога не сме си позволявали да предлагаме увеличения, които не са били финансово обезпечени. Настояваме да видим тригодишната финансова прогноза за бюджета на държавата. Искаме и ясен отговор откъде ще дойдат средствата за пенсии през 2023 г. и 2024 г., които само към този момент се изчисляват съответно на 3.7 млрд. и 4,2 млрд. лв.

Правителствата на Станишев и Орешарски правеха така - вдигаха разходите в последните си дни и не се интересуваха кой и как ще ги плаща. Правителството и лично Асен Василев трябва да отговорят защо злоупотребяват политически с най-уязвимите групи хора за сметка на финансовата стабилност. Предлаганите увеличения означават по-високи данъци и осигуровки догодина, повече заеми и никакви бъдещи индексации на пенсиите в следващите поне три години, независимо от инфлация и други бъдещи възможни кризи.

Димитър Ганев, политолог: Трудно се управлява с отцепници

Ключов е въпросът колко точно ще бъдат депутатите от ИТН, които ще решат да подкрепят ПП.

Едно е да са 7, каквато информация се появи, друго е да се окажат 15, защото това ще формира различно мнозинство в НС.
Не се очертава стабилност, защото ако това управление разчита на отцепничество, то ще му е много трудно и тежко. Нови избори, най-вероятно наесен са по-реалистичен хоризонт на очакване.

А нов кабинет е малко възможен.

Актуализацията на бюджета най-вероятно ще мине защото всички си дават сметка, че помощта е ключова за българските граждани сега. В противен случай, ако я няма - това би породило огромно социално напрежение.

Доц. д-р Антоний Гълъбов, политолог: Това е амбулантна политика, спомнете си случая с „Екогласност“

Спомнете си какво се беше случило с “Екогласност” по време на предизборната кампания миналата година. Какво каза тогава Емил Георгиев - че са отишли при него Кирил Петков и Асен Василев с посредничеството на съветник на президента и са му предложили постове срещу това да си даде името на партията като част от предизборната коалиция “Продължаваме промяната”. Това има едно понятие в международен план - то се нарича политическа корупция в изборния процес. Това е същият подход, няма никаква разлика. В крайна сметка това е амбулантна политика, това е манталитет на амбулантен търговец. А обикновено този тип амбулантна търговия има нужда от нови доставки.

По всичко изглежда, че поне за сега, заради липсата на разбиране какво означава държавно управление, тези хора не успяват да си осигурят доставките. Така че този подход много скоро ще катастрофира - имам предвид и Плана за възстановяване и устойчивост, и споразумението с ЕК която да отвори оперативните програми, включително и управлението на публичните финанси. Този тип амбулантна политика обикновено не е много траен.

Слави Василев, политолог: Ако търговията върви добре, може да избутат до септември

Ако търговията върви добре, правителството на Кирил Петков може да избута до септември, а ако цената е добра - може и отвъд септември, но това са само догадки и предположения в момента. Избирателят няма да прости на ИТН провала на тази коалиция, колкото и да не я харесва. Ако съдим по социологията, ПП вече не е първа политическа сила, някъде зад ГЕРБ са. Тези 6 месеца на управление на Кирил Петков заличиха 10-годишния спомен от Бойко Борисов и отново той е първа сила.... Правителството на ПП ще падне, защото не може да осъществява нужното водачество, а не защото ИТН е прокси на Кремъл, на Путин или на Пеевски.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Купуването на депутати пропадна - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!