Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За неморалните работи Лена Бориславова обясни: И аз, и премиерът имаме подкрепа от близките си! Продължаваме напред!

Където трябва да е, Петков липсва, където не трябдва да е - Петков е там! Ето това е Промяната!

И аз, и премиерът имаме подкрепа от близките си. Продължаваме напред!

Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в отговор на въпроса как се отразява върху тях компроматната война, свързана с виеокадри и снимки. 

Как смятате да отговорите на атаките срещу вас, запита я Лора Крумова

„Това е единственото доказателство, че явно наистина нещата, които правим, са подразнили хората, които финансират тези медии“, отвърна Бориславова.

Човек никога не може да е подготвен за тази атака, но ние продължаваме напред“, добави тя. 

Колкото до мнението на самият министър-председател по темата, тя каза, че той смята, че "това не са въпроси, които са от значение за политиката на държавата".

Говорителката на кабинета на Петков бе помолена да коментира и  спътуването премиера до Солун с правиителствения самолет:

„Това беше регионално събитие, с всички регионални лидери и държавни глави, с участието на Шолц и Шарл Мишел (Б.Р. Кирил Петков липсва от всички кадри на официалните срещи, както и на официалната вечеря и официалната снимка). Можеше да се ползваме и с по-малък самолет, но той беше използван с президента. Алтернативният вариант бе да пътуваме 8 часа с кола (Б.Р. пътят до Солун с автомобил е 3 часа), докато държавата е в криза и да не се решават други задачи“, каза тя.

Когато жълтата медия се активизира, това е доказателство, че има шанс и надежда истинската промяна да се случи. Не знам кой стои зад всичко това, има поне няколко субекта, които може да стоят зад подобна атака. Разговаряхме с премиера по тази тема и с близките си хора. Имаме пълната им подкрепа“, каза тя. 

„Мисля, че г-н Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция. „Продължаваме промяната“ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като премиер, защото той може със своята убеденост и силна воля да не позволи източване на държавни пари и корупционни сделки", подчерта  в „На Фокус” началникът на кабинета Лена Бориславова. 

На въпрос дали е възможна ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет заяви: „Не я изключвам, но не сме я обсъждали."

„Ако се фокусираме върху примера, който е известен на цялото общество – говоря за избора за управител на БНБ. Там много ясно видяхме кой е коалиционният партньор, който се държи авторитарно, който тропа по масата и казва или тази личност, или никой друг", допълни тя. 

Бориславова коментира интервюто, което лидерът на ИТН Слави Трифонов даде пред Радио Дарик по-рано в неделя. 

„Моето впечатление от интервюто с г-н Трифонов е, че той апелира как другите коалиционни партньори трябва да се вслушат в него и как те трябва да са отговорни. Той не носи отговорност за това, което се случва и ако не е неговото, не може да е нищо друго. В момента колегите от ИТН продължават да не си вдигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било варианти за управлението и коалицията", допълни началникът на кабинета на премиар  

„Не мога да коментирам какви са причините Трифонов да вземе това решение. За мен това не е бюджетът, защото аз лично преди МС се бях обадила на г-н Балабанов в 20:00 ч. вечерта и го питах дали да очакваме изненади. Той ми отвърна, че не се очакват“, поде тя.

По думите й следващия ден на заседанието на МС е имало тряскане на врати и грозно поведение от страна на ИТН, докато се е решавал бюджетът.

Според нея поведението на Слави Трифонов и партията му е неморално.

„ПП застава твърдо зад личността на Кирил Петков като премиер, защото той е човекът, който може със своята убеденост и силна воля да не позволи да има корупционни схеми и източване на бюджет“, каза Бориславова.

Тя не изключи опцията отново с ИТН да се седне на масата на преговорите и да има ротация в постовете в МС.

„Хората в парламента трябва да решат дали искат да са на страната на тъмното, непрозрачното или ще се избере отговорното поведение, където всеки депутат се отчита не пред своя лидер, а пред гражданите“, каза тя.

Когато някой реши да обсъжда хипотезата да сменим премиера, излезе с кандидатура и това е човек, който наистина ще се бори с корупцията, то тогава може да го обсъдим“, заяви Бориславова.

„Да си в тази четворна коалиция не е лесно. Това носи своята болка. Нашият избор е да видим дали може да продължим да работим по този начин и можем ли да продължим напред. Няма да гласуваме оставките, преди да се реши казусът с бюджета“, каза тя.

Бориславова каза, че събитията с ИТН са станали твърде скоро, но тя продължава да апелира към депутатите да гласуват по съвест за актуализацията на бюджета.

По думите й в момента ПП продължава да търси съмишленици сред народните представители: Не обещаваме постове или парични суми“, категорична бе тя.

Бориславова коментира като „спекулация“ това, че Андрей Гюров е спряган за бъдещ шеф на МВР.

Според нея ПП има ценностни различия с някои от коалиционните партньори.

„Трифонов днес положи неимоверни усилия да се разграничи от проверката на „Капитан Андреево“. Той също като Борисов сякаш му е бил спрял тока и не е бил запознат със случващото се“, заяви Бориславова.

Според нея Слави е по-вероятно да е напуснал коалицията заради случващото се на „Капитан Андреево“, а поводът му е Северна Македония – тема, с която той се заиграва много добре.

„Абсурдно е, че Петков ще предаде българския интерес“, категорична е тя.

„Изненада ме, че Слави твърди, че не знае какво се случва на „Капитан Андреево“. Струва ми се странно. Със сигурност причината не е Северна Македония“, добави тя.

По думите й въпросът за РСМ ще бъде решен в НС, а относно бележката – „това е нелепо“.

Според нея Рашков е най-подходящ кандидат за КПКОНПИ. „Това ще е интересно доказателство за това от коя страна на този вододел ще застанат депутатите от това НС“, каза тя.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Лена Бориславова за компроматите: И аз, и премиерът имаме подкрепа от близките си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!