Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трифонов: Проблемът е, че „Продължаваме промяната“ приличат на ГЕРБ като поведение. Тези хора не стават за управление на държава

Най-големият компромис беше да участваме с БСП, каза още лидерът на ИТН

Нямам никакъв контакт с ДПС, за последно видях Ахмед Доган преди 15 години

„Повече от ясно е защо човек може да е против управлението на ГЕРБ с негласна коалиция с ДПС, което правеше в продължение на 10 години, използвайки различни патерици като НФСБ, ВМРО, Реформаторския блок и т.н. Това управление на ГЕРБ изкара хората на улиците – беше съвсем логично ГЕРБ да приключи с този начин управление. Проблемът е, че „Продължаваме промяната“ приличат на тях като поведение – виждам го отвътре и затова взимам такова решение. Кирил Петков каза „това е моят министър, аз решавам“. Той се държи авторитарно“. Това каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в първото си интервю за годината по Дарик радио. Това е и първото изявление на Трифонов, след като обяви, че изтегля министрите си правителството заради държавния бюджет и казуса около ветото за Северна Македония.

Лидерът на ИТН заяви, че във всички министерства има хора подчинение не на министрите, а лично на Кирил Петков.

„Моето мнение е, че тези хора не стават за това да се занимават с власт. Те трябва да стоят максимално далеч от властта, за максимално дълго време", каза още той по отношение на „Продължаваме промяната“, каза Трифонов.

По думите му четворната коалиция се появи с една единствена цел - да престане начина на управление на ГЕРБ.

„Авторитарно и без да се съобразява с останалите. Кирил Петков прави същото. ПП управлява като ГЕРБ - искат еднолично да управляват“.

Трифонов обвини Петков, че не е спрял да с опитите да прескача ИТН по отношение на Северна Македония.

„Не чу съвети, не проумя факта, че има друго отношение към този казус. Говореше едни неща на посланиците и на големите политици в Европа и в света. В България говореше други работи, а истината е, че просто лъжеше“.

"Най-големият компромис беше да участваме с БСП, защото преди това БСП беше част статуквото. Те са част от статуквото - аз съм наясно с цялата ситуация от промяната от 10 ноември 1989 г. Оттогава всичко е ясно за БСП". 

"Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, за да поемем сами отговорност. Тогава направих изявление, в което казах, че ако продължим да участваме в политическия живот, следващия път ще направя каквото зависи от мен, за да има правителство", каза още Трифонов. И припомни, че от ИТН са подписали споразумение само с ПП, а не с останалите партии, за да има правителство. 

Той допълни, че целта на ИТН за участие в управлението е била да се въведат в действие решенията на референдума от 2016 г. 

"Аз не съм популист. Аз казвам това, което смятам, че е правилно. Имам цел и не се изживявам като реформатор. Моята цел е да върша работа", каза още той.

По думите му след като през юли е спечелил изборите предложил на Петков и Василев да станат част от кабинета му кабинет. Но Петков поставил условие в кабинета Асен Василев да е министър на финансите.

Трифонов описа Кирил Петков като емоционален,  а Василев като гъвкав.

Аз просто съм изтеглил министри. За да се развали, трябва да има други действия и ходове. Аз не съм развалял нищо, каза още лидерът на ИТН. И допълни, че не е човек, който гледа отстрани.

„За добро или за лошо съм участник в цялата тази работа. Има две основни причини – поводът е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН, бяха пропуснати. А причините са две. Основната е, че по отношение на Македония се води двойна политика – едната от МВнР, за която отговорност носи ИТН. Другата е финансова – държавата, според мен и според информацията, която имаме, е доста зле финансово“, каза още Трифонов, опирайки се на информация на министрите на енергетиката и регионалното развитие и благоустройството.

По отношение на Македония той посочи Весела Чернева, която по думите му дублирала външния министър Теодора Генчовска.

Слави Трифонов заяви, че последният път, когато е виждал Ахмед Доган, е било преди 15 години.

„Нямам никакъв контакт с ДПС. Нямам никаква представа какво говорят, нито какво ги мотивира“.

На въпрос дали Македония е популистка тема, той отговори, че музиката е естествен път, по който емоциите влизат директно в човека и му влияят.

„Македония и тази част от България е разделена на няколко области, които са свързани с музиката, която е много различна една от друга. Македонската музика е единствената част от българската фолклорна музика, която може да бъде съпричастна на съвремието. Със своя ритъм и разделение между куплет и припев, и най-вече със своите текстове, е актуална и днес. Когато започнахме да правим музика с „Ку-ку бенд“ и да искаме да иновираме български фолклорни песни, така че да звучат модерно, много ни беше лесно да го направим с македонската музика“, каза още той.

И допълни, че това е много силен емоционален казус за всички българи.

Той попита риторично защо в Македония хората се страхуват да се нарекат българи, а се редят за паспорти?
„Някой ги спира и прави проблеми на хората с българско самосъзнание. Говорил съм с българи там - те са подложени на стрес. Докато Македония не приеме българите в Конституцията си и не спазва договора от 2017 г., ако зависи от мен, няма да стартират преговори за членство в ЕС“, каза още той.

На въпрос за експертно или програмно правителство Трифонов заяви, че винаги се е уповавал на експерти. И уважавал хора, които вършат работа.

„За мен единствената възможност е да свършиш работата добре. И затова могат да го направят експертите в определени категории. Моето разбиране е е такова, но не е задължително да е така обаче. Има си различни форми за управление. Не съм казал нищо за това какъв специалист е Лорер или жена му. Нямам никаква представа. Това е решил Кирил Петков. Това е част от играта да имаш коалиционни партньори“, коментира още Трифонов. И похвали министрите си, че са се справили с отговорност, качества, лоялност и професионализъм. 

Той обърна внимание, че според Конституцията има възможности това правителство да продължи, както и че няма да има отцепници от "Има такъв народ".

„Не беше много почтено да излиза Петков и да обяснява, че половината от депутатите от ИТН били свестни, и той разчитал на това, че щели да вземат друго решение. Аз смятам, че депутатите на ИТН са почтени и лоялни и няма да постъпят предателски“.

"Опитът ми с БНБ е печален за това как действат ПП. Историята с Рашков я стартира Кирил Петков. На другия ден каза, че не е вярно. После отново върна кандидатурата на Рашков. Това са неща, които би следвало да бъдат обсъждани, когато има коалиция, която вече я няма“, каза още Трифонов.

Слави разказа по отношение на БНБ, че Кирил Петков му се е обадил по телефона в 23 часа, за да му каже, че коалиционните партньори са се събрали да се обсъдят с кандидатурата за гуверньор на БНБ.

“Аз казах, че не съм бил поканен и че ако ме бяха поканили, щях да дойда. Той каза „тук са коалиционните партньори, ще те включа на спикер (високоговорител б.р.). В момента, в който ме включи на спикер, казах, че преди да коментираме избора за шеф на БНБ, не ги ли притеснява факта, че Кирил Петков арестува Бойко Борисов без да ги предупреди. Имаше пълно мълчание“, разказа Трифонов.

"Те не казаха нищо. Кирил Петков каза, че ще говорим лично. Каза: “Който и да е шеф на БНБ, само да не е Каримански“. Казах му, че това звучи нелепо и че предложението на Каримански е още отпреди коалицията“, каза още Трифонов".

От своя страна Кирил Петков му отговорил, че Каримански е леке и не го харесвал.

"Оттогава не съм разговарял с него”, призна Трифонов.

Той допълни, че е безапелационно за членството на България в еврозоната, както и част от Шенген. И потвърди категорично, че Македония е причината ИТН да напусне коалицията.

Източници: "24 часа", NOVA TV

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Трифонов за ПП: Тези хора не стават за управление на държава | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!