Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: НАТО не може да реши съдбата на Европа

Лавров добави, че отхвърляйки диалога с Русия, Полша започва активно да усвоява украинска територия.

Москва остава отворена на диалог с Европейския съюз

Зеленски поиска излизане от “сивата зона” на ЕС

Европейците танцуват “брейк”, а за танго трябват двама

На всички вече е ясно, че Северноатлантическият алианс (НАТО) не е в състояние да решава съдбата на Европа. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в петък, цитиран от РИА Новости.

“Фактът, че те не могат да решат съдбата на Европа, мисля, вече стана ясен за всички”, каза Лавров по време на разговор с журналисти.

Лавров посочи, че Организацията на Договора за Колективна Сигурност (б. р. - обединяваща мнозинството от бившите азиатски съветски републики) действа като балансиращ фактор по отношение на нелегитимните действия от страна на НАТО.

Руският външен министър настоя също така, че Руската федерация все още е отворена за продължаване на диалога с Европейския съюз. Според Сергей Лавров ЕС и западните страни се танцуват брейк” (б. р. акробатичен танц от 1980/90-те) без участието на Руската федерация.

“Все още сме отворени за диалог. Но за да танцувате тангото трябват двама, а засега нашите западни партньори танцуват “брейк” сами “, каза руският външен министър Лавров.

Лавров също така отговори на полския президент Анджей Дуда, който сравни руския държавен глава Владимир Путин с Адолф Хитлер.

“Полша и онези от нейните лидери, които допускат подобни максими, може би трябва да бъдат посъветвани да изучават собствената си история и онези събития, които са в основата на полската история”, каза той.

Лавров добави, че отхвърляйки диалога с Русия, Полша започва активно да усвоява украинска територия.

“Засега виждаме, че зад приказките за недопустимост на какъвто и да е диалог с Русия полските колеги започват активно да обособяват украинска територия”, подчерта руският външен министър.

Лавров не даде подробности за разширяването и какви действия показват дейността на Варшава на територията на Украйна, посочват наблюдатели.

Изявлението на руският външен министър дойде успоредно на това на президента на Украйна Влодимир Зеленски, който призова за приемането на Украйна в Европейския съюз, като настоя страната му да не бъде оставяна в “сива зона” в контекста на очакваното до края на юни решение на държавите членки дали є предоставят официален статут на кандидат за ЕС.

“Първото нещо е най-накрая да премахнем тази толкова примамлива за руската държава “сива зона” (...) През следващите седмици Европейският съюз може да предприеме историческа стъпка, която ще докаже, че думите за членството на украинския народ към европейското семейство не са напразно”, заяви украинският президент чрез видеоконференция по време на международна конференция за демокрацията в Копенхаген.

Отчита се спад с два процентни пункта

80% от руснаците имат пълно доверие в Путин

Путин остава политикът в Русия с най-високо доверие от страна на населението.

Според резултатите от проучване на държавния Всеруски център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), 80,8% от анкетираните са заявили доверие на ръководителя на Руската федерация Владимир Путин, съобщи РИА “Новости”.

Данните показват че показателя на одобрение намалява с 0.2 процентни пункта. Дейността на Путин, според ВЦИОМ, се одобрява от 78,3% от анкетираните руски граждани.

Проучването оценява и степента на доверие в други руски политици. 63,5% оценяват работата на министър-председателя Михаил Мишустин, 33,1% се доверяват на председателя на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, 29,2% се отдават доверието си на ръководителя на фракцията “Справедлива Русия - За истината” Сергей Миронов, докато 17,9% се доверяват на ръководителя на Либерално-демократическата партия Генадий Слуцки, а лидерът “Нови хора” на Алексей Нечаев - 10,1%.

Проучването ВЦИОМ-“Спутник” е проведено между 30 май и 5 юни чрез телефонни интервюта на 1600 руснаци на възраст над 18 години.

Според предишно проучване на социологическия институт публикувано преди два дни всеки пети руснак изпитва страх от заразяване с маймунска шарка.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Лавров: НАТО не може да реши съдбата на Европа - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!