Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Завод за втечнен газ избухна в САЩ: доставките за ЕС са под съмнение

/Поглед.инфо/ В американския завод за втечнен природен газ Freeport LNG е имало експлозия и пожар. Един от основните експортни терминали на САЩ ще бъде затворен за най-малко три седмици. За САЩ това е понижение на цените на газа, а за Европа и Азия може да се превърне в проблем при недостиг на втечнен газ.

Вчера около обяд местно време експлозия и пожар започнаха в завода на Freeport LNG LNG в Мексиканския залив. Според NGI пожарът е потушен за час и половина, причината не е известна.

Хедър Браун, говорител на оператора на централата, каза, че няма пострадали. Един от основните експортни терминали на САЩ обаче ще бъде затворен за най-малко три седмици. Съдейки по видеозаписите на инцидента, повредени са не трите втечняващи влака, а оборудването за доставка на втечнен природен газ, което вече е на танкери или складови съоръжения.

Аварийната ситуация във Freeport LNG веднага доведе до спад в цените на газа на едро в САЩ. В рамките на няколко часа котировките за гориво на борсата Henry Hub паднаха от $330 за хиляда кубически метра на $290.

За американския пазар спирането на експортния терминал ще донесе известно облекчение. Страната има голямо търсене на газ и ниски запаси за съхранение, а заедно с рекордните доставки на газ в чужбина това вече доведе до факта, че горивото поскъпна три пъти за една година.

Всеки ден Freeport LNG втечнява около 60 милиона кубически метра - 18% от износа на втечнен природен газ в САЩ през 2022 г. А спирането на завода може да повлияе на световния пазар. Особено в европейски и азиатски направления.

Основните клиенти на Freeport LNG са британската BP, френската TotalEnergy, японската Jera, Osaka Gas и корейската SK E&S.

Японската Jera, която е най-големият вносител на втечнен природен газ в света, вече заяви, че ще разследва последиците от затварянето на завода в САЩ. Компанията купува 2 милиона тона годишно (2,8 милиарда кубически метра) от Freeport LNG.

Тази седмица информационният офис на Министерството на енергетиката на САЩ заяви, че 74% от втечненият газ е изнесен за Европа през първите четири месеца на годината.

Пазарът на газ в ЕС все още не е имал време да реагира на извънредното положение в САЩ - то се случи късно вечерта по европейско време. Както съобщава EADaily, през юни доставките на втечнен газ за страните от ЕС са паднали до 330 милиона кубически метра на ден, според GIE.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Завод за втечнен газ избухна в САЩ: доставките за ЕС са под съмнение - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!