Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОЛАФ заповяда: Крадците от ГЕРБ да върнат само 30 милиона евро, от потъналото покрай къщите за "гости", за да знаят сведващите колко да крадат!

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) иска България да възстанови 30 млн. евро в европейския бюджет, предава БНР, като се позовава на публикувания днес доклад на ОЛАФ за миналата година.

Narod.bg припомня, че става дума за откраднати пари от Държавен фонд „Земеделие” за измислени семейни хотели и къщи за гости на приближени до ГЕРБ и Бойко Борисов „бизнесмени“.

В документа се отбелязва, че службата е приключила разследването си по строежа на 377 къщи за гости, съфинансирани от Европейския фонд за развитие на селските региони и препоръчва на генералната дирекция за земеделско и селско развитие към Европейската комисия да бъдат възстановени 23 млн. евро.

От ОЛАФ уточняват, че става дума за измама, при която къщите не са използвани за целите, за които са отпуснати средства от еврофондовете, а именно подобряване на икономическата устойчивост на тези области, разкриване на работни места и диверсификация на икономическите дейности.

Службата е открила и редица нередности по схема, финансирана от Европейския фонд за гарантиране на земеделието в България, която е трябвало да насърчи производството и рекламата на земеделски продукти като вина, череши и млечни продукти.

Разследването е установило, че изпълнението на всички 11 програми е дадено на един и същ икономически оператор, базиран в Гърция, а процедурата за избор на изпълнителя съществено се е отклонявала от изискванията за конкуренция.

Разследването е показало, че средствата по програмите са силно завишени и има съществени разлики между цените по фактури от изпълнителите и подизпълнителите на услугите.

Затова ОЛАФ препоръчва във фонда да бъде възстановена сумата от 7 млн. евро.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Източник/ци: ОЛАФ заповяда: Крадците от ГЕРБ да върнат 30 милиона евро, потънали в къщи за гости! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!