Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ се опасяват от „непредсказуеми“ последствия от решението на Байдън за Украйна


Путин: Ако САЩ дадат на Киев ракети с голям обсег, ще атакуваме обекти, които досега не сме удряли

Решението на президента на САЩ Джо Байдън да изпрати HIMARS MLRS в Украйна заплашва да има непредвидими последици за международната сигурност.

Според експертът по геополитика Франсис Семпа в началото американският лидер твърдеше, че Вашингтон няма да доставя ракети на Украйна за удари срещу Русия. Няколко дни по-късно обаче той промени решението си и обяви „да предостави на украинците по-модерни ракетни системи и боеприпаси“. „По време на военен конфликт такова объркване може да стане направо опасно“, казва Семпа.

Авторът на публикацията в списание American Thinker цитира думите на източник от администрацията на Байдън, според които те ще могат да „поразяват цели на разстояние до 80 километра“.

„Разбира се, когато украинските войски получат тези ракетни системи, нищо няма да им попречи да поразят цели на руска територия“, предполага наблюдателят.

Публицистът отбеляза, че подобен обрат в политиката на Байдън се е случил веднага след като САЩ подкрепиха влизането на Финландия и Швеция в НАТО. В отговор, както припомни Семпа, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев каза, че с влизането на Швеция и Финландия в НАТО вече няма да може да се говори за какъвто и да е безядрен статут на Балтийско море. „Може само да се гадае как ще свърши всичко“, заключава авторът, призовавайки Байдън „да не дразни руската мечка“.

По-рано САЩ обявиха споразумението за доставка на реактивни системи за залпов изстрел HIMARS на Украйна, при условие че Киев не ги използва за нанасяне на удари по руска територия. Президентът на Украйна Владимир Зеленски публично обеща да изпълни това искане. В същото време депутатът от Върховната Рада Егор Чернев не изключи възможността за удари по руска територия с ракети, доставени от САЩ.

Кремъл подчерта, че Москва няма кредит на доверие към властите в Киев, тъй като Зеленски не изпълни нито едно от обещанията си за мирно разрешаване на конфликта в Донбас.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: САЩ се опасяват от „непредсказуеми“ последствия от решението на Байдън за Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!