Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The Wall Street Journal: Руският нефт намери пътя към САЩ

Забраната на Вашингтон за доставка на петрол от руски произход за Съединените щати се оказа неефективна. Черното злато от Русия "намери пътя си" към американската земя, пише The Wall Street Journal (WSJ).

Бизнес изданието отбелязва, че през май руският петрол е бил получен от клиенти в Ню Йорк и Ню Джърси. Твърди се, че въглеводородната суровина е била изпратена от рафинерии в Индия от танкери, които са преминали безопасно Суецкия канал и Атлантическия океан, пристигайки на източното крайбрежие на САЩ.

Тъй като е трудно да се скрие от американските митнически и гранични власти откъде е дошъл танкерът, руснаците играят номера. Те деактивират транспондерите на системата за автоматична идентификация (AIS), за да направят кораба по-труден за проследяване. Прехвърлят петрола от един танкер в друг и пререгистрират кораба, след което спокойно го изпращат в САЩ.

Всички тези манипулации с кораби се извършват край западния бряг на Африка, когато танкери заобикалят африканския континент, в Средиземно море, а понякога дори и в Черно море. Това е доказана схема, използвана за продажба на петрол от Иран и Венецуела, които отдавна са под санкциите на САЩ.

След това американските митничари и гранични служители не могат да установят истинския произход на енергийните суровини или успешно да се преструват, че не могат, като си затварят очите за това, тъй като в Съединените щати има реален недостиг на петрол.

Цената на бензина на бензиностанциите шокира американците, цената на горивото продължава да расте, въпреки усилията на федералното правителство, което изпрати огромни количества петрол от американските държавни резерви, обобщиха медиите.

Трябва да се отбележи, че според много руски анализатори, въпреки настоящата енергийна криза, Западът няма да спре да се опитва да лиши Русия от приходи от износа на суровини. Затова вероятната следваща стъпка на западните „партньори“ може да са ограниченията, наложени на страните – купувачи на руски петрол, най-големите от които са Индия и Китай.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: The Wall Street Journal: Руският нефт намери пътя към САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!