Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев вече си ползва втечнения газ от Америка, който e още в Караибско море

"Доколкото знам, танкерите с американския втечнен газ се разтоварват в момента и си ползваме газа от там". Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в предаването "На фокус" по Нова тв.

Иван Петров: Според Асеня Василева, американските танкери са дошли, разтоварват се в момента и вече ползваме газа от тях!
Гърците що нищо не знаят?

„Теменужка Петкова се опитваше да каже, че цената на газа, ако е по формулата на „Газпром”, е щяла да бъде 110 лв. Формулата е 70% борсова цена, само тези 70% са 140 лв. и отделно имаме 30% петролна компонента. Така че със сигурност цената на „Газпром” щеше да е драматично над тези 110 лв., които тя се опитва да каже. Това, имайки предвид, че е била министър на енергетиката и е договаряла това ценообразуване, на мен ми се струва като доста груба манипулация”, посочи Василев.

И ГАЗОВ ТАНКЕР ГОРДО ПЛУВА ПО ВЪЛНИ ЗЛАТНИ…

Няма налично описание на снимката.

Grigor Lilov

Очаква се към 6 часа утре сутринта /06 юни/ танкерът „Кастило де Мерида” под флага на Малта да акостира на газовия терминал Ревитуса в Гърция. Той носи 188 800 куб метра втечнен природен газ за България. Синьото гориво е натоварено на терминала за втечнен газ на остров Кърк в Хърватия.

По неофициални данни товарът е на „Газпром”, прикрит чрез няколко др. свързани с него фирми. Освен това доставката по същество е бартерна сделка – замяна на закупен от нас евтин азерски газ срещу втечнен газ. По личното ми мнение доставката е усложнена, оскъпена и имитира газова независимост.

Другата възможност за доставка от остров Кърк беше по тръбопровод през Зайчар в Сърбия и оттам към България, но сръбската газова компания е мажоритарна собственост на „Газпром” и нямаше как по този начин да се търси и да се демонстрира диверсификация.
.
Следващите акостирания в Ревитуса са на танкерите „Дъбов дух” /Бахамите/ и „Брюксел” /Сингапур/. Бахамският танкер е натоварил катарски газ на терминала в Пакистан.

„Брюксел” вече е натоварил американски втечнен газ за България на терминала в Камерън, САЩ и в момента плава в Караибско море на път за терминала в Гърция .

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!