Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Годишнина от репресиите на площад "Тянанмън", които Китай всячески се опитва да заличи

Трийсет и третата годишнина от кървавото потушаване на продемократичните протести на площад "Тянанмън" в Пекин преминава при строги мерки за сигурност и без никакво публично отбелязване в Китай, съобщи Франс прес.

Фоторепортаж: Хронология на събитията от 1989 г. на пл. Тянанмън

4-ти юни: Годишнина от избиванията на площад Тянанмен в Китай

В Хонконг полицията предупреди, че всеки митинг би бил незаконен.

От 33 години китайските власти правят всичко възможно, за да изтрият спомена за репресиите на "Тянанмън" от колективната памет, отбелязва АФП. Тези събития изобщо не се споменават в учебниците по история, а онлайн дискусиите по темата систематично са цензурирани.

На 4 юни 1989 г. китайските власти изпращат войници и танкове, за да разгонят мирните демонстранти, настанили се от седмици на този централен площад в столицата с искания за политически промени и край на корупцията. При репресиите са били убити стотици, а според някои оценки - хиляди хора, отбелязва БТА.

Улиците, водещи към "Тянанмън", осъмнаха с инсталирани системи за лицево разпознаване.

Същото предстои да се осъществи в ЦЕЛИЯТ Демократичен свят под диктата на истинските родители на комунизма САЩ и Европа.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Да не забравяме, че съществуването на Китай като комунистическа репресивна държава преследваща различни слоеве и групи в обществото е възможно единствено със закрилата и финансовата поддръжка на САЩ.

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Защо банкерите финансираха революциите и комунизма? Защо банкерите Ротшилд финансират Карл Маркс?

В района са разположени голям брой полицаи, които проверяват внимателно самоличността на преминаващите хора.

В Китай темата за репресиите винаги е била табу. Хонконг правеше изключение до 2020 г., когато Пекин наложи на китайския специален административен район драконовски закон за националната сигурност с цел да не допусне какъвто и да било израз на несъгласие след големите продемократични протести през 2019 г. Оттогава местните власти всячески се опитват да изтрият всяка следа от спомена за "Тянанмън", отбелязва АФП.

Полицията в Хонконг предупреди, че участието в неразрешени събирания се наказва с пет години затвор.

По традиция десетки хиляди хора провеждат бдения със свещи в парка "Виктория" в бившата британска колония на 4 юни. Тази година обаче голяма част от парка бе затворена още снощи, а тази сутрин на място патрулираха много полицаи, посочва АФП.

Източник: БТА

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Годишнина от репресиите на площад "Тянанмън", които Китай всячески се опитва да заличи - Азия - Новини Бг

Годишнината от репресиите на площад "Тянанмън" преминава без никакво публично отбелязване в Китай | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!