Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков тръгва да освобождава България от... "Който е корумпиран, често получава пари от Русия!"

Кирил Петков пред швейцарско радио: Има 20 сиви кардинали, от които България трябва да се освободи

"Който е корумпиран, често получава пари от Русия", казва българският премиер Кирил Петков в интервю за Швейцарското Радио, цитиран от "Дойче Веле".

Според него в страната има 20 сиви кардинали, от които България трябва да се освободи.

Той е решен да промени страната си, смятана за най-бедната и най-корумпирана в целия ЕС, а привържениците му виждат в него последна надежда за България, твърди медията. 

Кирил Петков е министър-председател на една страна, в която много хора се чувстват свързани с Русия, и в която всеки момент правителството може да се разпадне. „Всеки божи ден си мисля за това“, казва Петков пред кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия Сара Новотни.

"Двайсет корумпирани сиви кардинали"

„42-годишният Кирил Петков навярно е първият български премиер, на когото може да се вярва, когато казва, че неговото правителство не проявява никаква толерантност към корупцията“, се казва по-нататък в репортажа от София. А въпросът с корупцията не е чак толкова сложен, според Петков: „При население от 6,5 милиона души в България има двайсет сиви кардинали, които са корумпирани и от които трябва да се освободим“, казва премиерът.

Само че корупцията отдавна е проникнала навсякъде, а Петков трябваше да се коалира с бившите комунисти и с партията на шоумена Слави Трифонов, за да състави правителство. „Работим трудно заедно и бих си пожелал да бяхме по-конструктивни“, казва по този повод Петков.

Старата гвардия – могъща и корумпирана

По-нататък в материала се припомня сюжетът със задържането на бившия премиер Бойко Борисов по подозрение за получаване на подкуп. Само ден по-късно обаче той беше освободен. „В България главният прокурор не подпомага работата на правителството, той е част от стария корумпиран елит“, казва по този повод Петков. Главният прокурор притежава огромна власт и на премиера ще му бъде много трудно да се освободи от него – не и без помощ от бившите комунисти, които обаче са част от проблема с корупцията днес, се казва още в кореспонденцията от София.

Същото е и в отношенията с Русия, които са тесни. Или както казва самият Петков: „Който е корумпиран в България, често получава пари от Русия“. В репортажа се казва, че Петков осъжда руската агресия: „Ужасяващо е, че в Европа има толкова агресивен режим, който принуждава хората в Украйна да водят война“.

"Не сме предали принципите си"

Най-голямата опасност за политическата съдба на Петков обаче произтича от това, че много българи едва свързват двата края: инфлацията достигна 14 процента, всичко поскъпва – най-вече храните. Правителството харчи милиарди за най-бедните, но тези пари отварят пробойни на други места. Много хора вече обвиняват правителството, че то не прави достатъчно за тях. А има и такива, които твърдят, че държавата прави повече за бежанците.

Петков изглежда уморен, но уверява: „Не сме предали принципите си“. Въпросът е колко време му остава. Защото не е малка опасността той също да се провали, поради преплитането между корупция, политика и съдилища. 

Източник "Дойче веле"

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Кирил Петков пред швейцарско радио: Има 20 сиви кардинали, от които България трябва да се освободи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!