Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полша реже част от помощите за украински бежанци

6 милиона и 600 хиляди украинци са били принудени да напуснат родината си. Най-много са потърсили спасение от войната в Полша – 3,5 милиона. В Германия бежанците са 600 000, в Нидерландия – 64 000, а в Белгия са 45 000.

Полша. Гарата Пшемишъл близо до границата с Украйна. От началото на войната огромна част от бежанския поток е преминал оттук.

В началото на войната хората ходеха при близки или приятели във Варшава или в Германия. Но сега просто напускат бомбардираните градове без да знаят къде отиват, какво ще правят, при какви условия ще живеят, казва Игор Воронин, доброволец.

След като получат статут на временна закрила, на украинските бежанци се отпуска еднократна помощ от 300 злоти, което е около 63 евро на човек. Отделно се отпускат и средствата за настаняване. Те обаче се дават на частни лица, фирми или организации, които са предоставили или осигурили жилище – на ден на човек се полагат по 40 злоти, което е около 9 евро. През април 700 000 бежанци са живели в частни домове в Полша, предаде БНТ, цитирани от Новини.бг

От 1 юли, обаче, тази помощ ще отпадне. Ще се отпуска само за бременни, инвалиди и многодетни майки. Статутът им ще се преразглежда на два месеца. От 1 юни се промениха правилата и за пътуване за украинските бежанци. Безплатно с влак вече могат да пътуват жени, деца иli мъже с увреждания. Те имат право на билет втора класа и то само от и до градове близо до украинската граница.

Правителството във Варшава обяви, че започва да орязва част от финансовите помощи, за да бъдат стимулирани бежанците да работят и сами да се издържат.

Само 20% от бежанците, които са се регистрирали за финансова помощ, имат специфични нужди. Става въпрос за тежки медицински случаи, възрастни хора, жени в риск, хора с увреждания, както и деца без придружител, заяви Олга Сарадо, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците за Полша.

Откакто е започнала войната, населението на Варшава се е увеличило с 15%, на Краков – с 23, на Гданск – 34 на сто.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Полша реже част от помощите за украински бежанци - EU - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!