Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков с УЛТИМАТУМ от Братислава?: Единственото решение на войната е Русия да напусне територията на Украйна

Българският премиер Кирил Петков намери изход от войната в Украйна.

"Единственото решение на войната е Русия да напусне напълно територията на Украйна. Всичко друго би означавало замразен конфликт и нестабилност". 

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в рамките на участието си в международния форум "ГЛОБСЕК" в Братислава, съобщи Правителствената информационна служба.

Петков беше категоричен, че няма място за компромис по въпроса. По думите му украинците се борят за Европа и е важно ЕС да има единен глас в подкрепа на Украйна.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Премиерът даде пример с категоричната реакция на България след едностранното прекратяване на доставките на газ от "Газпром". Петков изтъкна, че страната ни не е позволила да й бъдат извивани ръцете и е защитила националния си интерес, като същевременно е демонстрирала лидерство в Европа по тази ключова енергийна тема.

Министър-председателят изтъкна, че въпреки сложната вътрешнополитическа ситуация в България, страната ни е взела решене както за хуманитарна, така и за военнотехническа помощ за Киев. Петков отбеляза, че България ще ремонтира 80 украински танка, което ще има реален практически ефект в полза на украинската страна.

Премиерът Петков обърна специално внимание на необходимостта да се погледне по-стратегически на темата за инфраструктурата и свързаността в Европа, така че да се запълнят наличните логистични пропуски. Според Петков това ще даде възможност да има по-голям ефект и от инвестициите в отбрана и сигурност, както и да се обезпечи Източният фланг. Така занапред няма да се налага да имаме дискусии като сегашната, чието мото е "Казах ли ти", добави още българският министър-председател.

В лидерския панел премиерът Кирил Петков участва заедно със словашкия премиер Едуард Хегер и с премиера на Латвия Кришянис Каринш. 

В Братислава премиерът Кирил Петков се срещна с лидерa на демократичното движение на Република Беларус Светлана Тихановская, съобщиха от Министерския съвет на официалната си страница във Фейсбук.

Двамата обсъдиха тежката ситуация в Беларус, като Петков е изразил загриженост за сериозното нарушаване на човешките права и на фундаментални ценности в страната. Министър-председателят потвърди подкрепата на България за демократичните сили в Беларус.

Във Братислава Кирил Петков разговаря и с украинския вицепремиер по евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина.

Тя е поздравила българския премиер за "проявеното лидерство в настоящия изключително сложен момент, когато му се налага да търси решения на спрените газови доставки за България, да работи интензивно с европейските лидери за налагането на санкции заради руската агресия в Украйна и същевременно да се справя с предизвикателства за България във вътрешнополитически план", посочват от МС.

От своя страна Петков е изтъкнал подкрепата на България за Украйна, както във войната, така и по отношение на европейската перспектива на страната.

Българският министър-председател отбеляза, че молбата на Украйна за членство в ЕС ще бъде обсъдена от европейските лидери на заседанието на Европейския съвет в края на юни

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Петков в Братислава: Единственото решение на войната е Русия да напусне територията на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!