Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От Давос: До няколко години заменят SWIFT с централизирана дигитална валута – Малцина подозират какво значи това за бъдещето на личните финанси

„Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“ ИНАЧЕ...


„Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“, каза Клаус Шваб, основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

Много неща станаха ясни след провелия се за пръв път от две години Световния икономически форум в Давос. Един проблем обаче може би не е успял да влезе в потока от новини – умишлено или не. Става въпрос за коментар, направен от изпълнителния директор на MasterCard Майкъл Миебах по време на дискусия за бъдещето на трансграничните плащания между нации.

Изявлението му бе направено в панела за „Дигитални валути към Централна банка“, който бе иницииран от Съвета по бизнес блокчейн. Миебах заяви почти със сигурност, че до няколко години разплащателната система SWIFT може да се превърне в ненужна, заменена от блокчейн техноглогията, предлагана от всички криптовалути. Уловката е, че докато при биткойн и останалите му еквиваленти, транзакциите са децентрализирани, при предложението на изп.директор на MasterCard те ще се управляват и верифицират от една институция – Централна банка.

И така, заемайки централно място на форума в Давос, идеята за централизирани дигитални валути, която само допреди година бе считана за „теория на конспирацията“, сега вече официално влиза в плана за развитието на цивилизацията ни. Макар малко от присъстващите в Давос да бяха по време на форума съгласни с изказването на Миебах, аргументирайки се с това, че SWIFT ще продължи да действа в идните десетилетия, реалността е друга – редица централни банки в световен мащаб вече преследват идеята за криптовалути. А Международния валутен фонд от години говори, че дигиталните валути скоро ще се окажат необходими, за да предоставят „стабилност“ в случай на инфлация.

 

 

Това, комбинирано с развоя на събитията от последните 3 месеца, след които Русия бе извадена от разплащателната система SWIFT, изглежда само ускорява процеса на глобализация, с който огромна част от държавите тръгват директно към криптовалутите като алтернатива на фиатните пари. Нещо повече – санкциите изглежда работят в полза на глобалистите от Давос, които искат съвсем скоро да се въведе централизирана дигитална валута – нещо, за което се говори още от началото на ковид пандемията в алтернативните канали. А Русия, като една от страните, която най-активно се включи в „локдауните“ през 2020 и 2021 г., сега открито говори за въвеждането на „дигитална рубла“.

А малцина подозират, че ако действително централиирана криптовалута бъде въведена, това ще сложи край на личните финанси. Разплащанията през централизирана система ще могат да бъдат проследявани безпроблемно. Определени транзакции, които държавата или централната банка счетат за „недопустими“, ще бъдат спирани, а всеки човек – поставен в ситуация да избира дали да се съгласи с определените от политиците правила, или да остане без пари – така, както живеят от десетилетие китайците.

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: От Давос: До няколко години заменят SWIFT с централизирана дигитална валута

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!