Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър Събев: Искам България да излезе от зависимостта от Русия и да заеме достойното си място в ЕС

ЕС смазва Русия: Изкупува всичкия ѝ петрол за да няма повече какво да продава...

Нашата коалиция е като италианско семейство, но проблеми в спалнята нямаме. Това заяви министърът на транспорта Николай Събев в интервю за предаването „Защо, господин министър?“по БТВ.

Той уточни, че в случая става въпрос за „игра на асоциации“. "В тази игра ролята на президента Румен Радев е на тъщата, която дава указания какво да правим в леглото. Тази, които предричат предсрочни избори, пък са съседите на семейството, които чуват сутрин много шум", илюстрира министърът.

На въпрос за кого би гласувал, ако все пак скоро има избори, той отговори: „Аз ще гласувам за тези, които ще подпомогнат най накрая България да излезе от зависимост – да престане да бъде 16-та република на Русия и да заеме достойното си място като европейска държава в един богат Европейски съюз, където нещата са добре регулирани“.

Събев вижда в лицето на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев именно такива личности и затова се е съгласил да участва в тяхното правителство.

Билетите за влак няма да поскъпват

Относно превозването на бежанците от Украйна от Черноморието към вътрешността на страната министърът на транспорта увери, че за него ще бъдат похарчени необходимите средства, без да се прахосват пари. Той припомни, че правителството е заделило 5 млн. лв. за превозването на бежанци.

За жп превоза той отново обеща бърза реформа и подобряване на услугата. По думите му към момента не се предвожда поскъпване на билетите за влаковете. Събев напомни, че е обещал увеличение да има, когато има по-добро качество. А по-добро качество според него може да се постигне до 2024 г.

Проверяват превозвачи за концентрация на пазара

"Не става въпрос за преследване на фирмите превозвачи, които излязоха на протест, а за проверка на някои от тях за концентрация на пазара, обяви министърът на транспорта. Заповедта за проверката е от март месец и именно тези фирми излязоха на протест", уточни той.

Според Събев при оптимално разпределение на държавната субсидия за превозвачите няма да се налага поскъпване на билетите за този вид превоз.  

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Министър Събев: Искам България да излезе от зависимостта от Русия и да заеме достойното си място в ЕС - Политика - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!