Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков показа „промяната“ - връща ЧК с тоталитарен закон

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Изчегъртване на демокрацията се оказа цел №1 на избранника на комунистическа Америка

Фотоархив на комунистическите зверства

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Съвет, оглавяван от сиамския му близнак Асен Василев, ще разчиства сметки с черни списъци и замразява парите и имуществото на неудобните на ПП по доноси. Санкционираните обречени на гражданска смърт - ще трябва да молят МС за разрешение да си плащат сметките и купуват храна и лекарства.

Хитлер, Сталин и Ленин могат само да завиждат! Триото сатрапи на световната история през 20-ти век се сдоби през 21-ви с видни последователи, които при това са на път да ги задминат, в лицето на настоящия премиер на България – Кирил Петков и сиамският му близнак и негово вице Асен Василев.

След катастрофални шест месеца управление, в което буквално занулиха резервите на държавата, вкараха я в многомилиардни дългове, метнаха я в бездната на инфлационната спирала и я запратиха обратно към котата, от която страната тръгна преди над 30 години, Просто Киро и харвардското му алтер его показаха наяве какво точно представлява тяхната т.нар. „промяна“ – изчегъртване на демокрацията в България и връщане на тоталитаризма.

Трудно може да се намери друго определение за юридическото, ценностно и умствено недоразумение, сътворено в блуждаещите болни мозъци на прокситата на олигарха Иво Прокопиев в МС.

А именно – апокрифен проектозакон, който под претекста, че въвежда „мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата“, всъщност връща ЧК – зловещата Чрезвичайна комисия за борба с „контрареволюцията и саботажа“, създадена при Ленин и доизградена при Сталин.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Не че нямаше податки и през последните месеци за диктаторската натура на „промяната“. Да не забравяме все пак полицейщината, наложена от любимия на ПП вътрешен министър Бойко Рашков, превърнал „респектирането“ в полицейски управления на гласоподаватели на чужди партии в основен прийом за натиск по изборите.

Проектозаконът, който се появи в публичното пространство в четвъртък обаче представлява чисто ново ниво на газене на гражданските права и демократичните принципи, въвеждайки тоталитарно-фашистки механизми на действие.

Да видим какво предвижда апокрифният документ, чието авторство към момента всички от управляващата коалиция отчаяно отричат, но неофициално се твърди, че принадлежи на правосъдния министър и член на Националния съвет на коалиционния партньор на ПП - „Да, България“, Надежда Йорданова.

И беше анонсиран преди месец от вицето, финансов министър и съпредседател на ПП Асен Василев. Или иначе казано – писан е все от знакови лица от две от ГМО партиите, продукт на политическия инженеринг на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев.

В резюме, текстовете гласят, че ако този продукт на умствено предизвикани мозъци види бял свят и получи одобрението на парламента, ще бъде създаден Междуведомствен съвет към МС, който ще се оглавява от финансовия министър Асен Василев и ще има представители от МВР, правосъдното, икономическото и външното министерство, а също от НАП и ДАНС.

Въпросният съвет ще „води и поддържа“ национален (черен) списък на лицата, за които са „налице данни“ за следните деяния: има съмнения, че осъществяват дейност срещу интересите на България;

че правят с престъпни цели разплащания през интернет; че мамят в киберпространството; че извършват нерегламентирана дейност като инвестиционни посредници; че трансферират или се опитват да трансферират през банки пари с неустановен произход; злоупотребяват с евросредства; а също - имат наложени санкции от „компетентните органи в други държави“.

Последната опция всъщност вкарва в списъка на застрашените почти всеки пълнолетен гражданин на България, който е бил санкциониран за някаква простъпка извън пределите й.

И тъй като никъде не се уточнява нито какви са въпросните санкции, нито кои точно са компетентните органи, то това означава, че в черната листа може да се озове дори човек, глобен за превишена скорост в друга страна, а също и семейството му. Причината е, че в друг – втори черен списък – ще бъдат включвани и роднините на нарочените, при това до четвърта съребрена линия.

В този кръг попадат съпруг или съпруга, всички от семейството му по права линия, първите братовчеди (четвърта съребрена линия според родното законодателство), както и всички до трета степен на сватовство. За справка втора и трета степен на сватовство са етървите и зълвите, както и родителите на съпрузите.

Още по-абсурден е начинът, по който тези лица ще бъдат включвани в списъците. Съветът ще взема решението не въз основа на присъда, не дори на досъдебно производство, при „наличие на данни“ – т.е. по доноси.

Веднъж озовал се някой „враг на народа“ – разбирай на „промяната“ там, веднага ще бъде замразявано цялото му имущество, спирани каквито и да било парични потоци към него и прекратявани всякакви отношения между държавата и въпросното лице. Или иначе казано – то е обречено на гражданска смърт.

А ако тръгне да умира от болест или глад, авторите са предвидили, че трябва да помоли МС да му отпусне средства „на основание хуманитарни нужди“. Срок за разглеждането на молбата и за отпускането на средствата обаче няма. Т.е. – в рамките на черния хумор – парите може да пристигнат за погребението на човека.

Място за какъвто и да било хумор обаче няма, защото съветът към МС буквално отменя и правото на хората, вкарани в списъците, на изрично предвиденото в Конституцията съдебно обжалване, предпоставяйки и работата на Темида.

Причината е, че дори и засегнатите лица да обжалват пред Темида решението на въпросния орган, проектозаконът изрично казва, че това не спира действието на мерките и замразяването на активите влиза в сила в момента, в който нароченият от „промяната“ човек е вкаран в списъците. Все текстове, противоречащи на цяла редица български и европейски нормативни уредби.

Абсурден е и поводът, под чийто параван авторите се опитват да прокарат този продукт на патологично фашистко-сталинистко мислене – създаване на законов механизъм, по който у нас да бъдат прилагани санкции, постановени по американския закон „Магнитски“.

Макар цяла поредица представители на Европейската комисия да предупредиха, че ЕК не толерира прилагането на територията на страни-членки на ЕС на санкции, плод на трети държави, каквато е САЩ, ръководителите на „подмяната“, доказали се като политически проксита на Прокопиев – Кирил Петков и Асен Василев, още миналата година погазиха и законите на България, и европейските директиви като не само замразиха имуществото на хората и фирмите, санкционирани от Държавния департамент на САЩ, но направиха и допълнителен, разширен списък, наброяващ над 120 души и фирми.

Още повече, че американският закон „Магнитски“ се прилага единствено спрямо чужденци, а не и спрямо американски граждани и само за активи на чужденците на американска територия. Или казано ясно, дори американският „Магнитски“ не нарушава гражданските права на санкционирания и неговата държава. Но българският му еквивалент направо разстрелва българските граждани – обрича ги на гражданска смърт в собствената им държава.

Съвсем логично, последваха цяла лавина обжалвания пред Върховния административен съд, като вече има и няколко решения на състави на ВАС. Всички те изрично посочват, че въпросните списъци са нарушили не само законите, а и Конституцията. Проблем, който Просто Киро и компания явно са решили да поправят по сталинистки – като напишат извънреден закон, с който отменят законността у нас.

Проектозаконът удря дори верни пешки на олигархията

В опит да осигурят порти в полето, през които да вкарват в черните списъци всеки неудобен за Просто Киро и компания и ментора им - олигархът Иво Прокопиев, авторите на проекта са попаднали в смехотворни ситуации.

Така например, в рамките на хипотезата „лица, санкционирани от компетентни органи на други държави“, веднага ще бъде замразено имуществото на една от най-верните пешки на олигархията у нас – бившият ни посланик в Москва и лоялен говорител на банкера-беглец Цветан Василев и енергийния бос Прокопиев Илиян Василев.

Причината е, че през 2015 г. той беше вкаран от Москва в забранителен списък за влизане в Русия. Абсурдното в случая е, че авторите на проекта явно не са се сетили за този факт. По същата логика обаче в списъка може да попадне и всеки друг със санкция, наложена от страни като Северна Корея например или – да речем – Китай. Все държави, които трудно могат да бъдат сложени в графата „демократични“.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Кирил Петков показа „промяната“ - връща ЧК с тоталитарен закон

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!