Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан пусна по-евтин бензин и дизел само за унгарците! Кирчо – по-скъп само за българите?

Булфото

Поредна необичайна за българските управници мярка взе Виктор Орбан.

Унгарците ще плащат по-малко за гориво.

Само шофьорите на автомобили с унгарски регистрационни номера ще могат да зареждат бензин и нафта по по-ниска, лимитирана цена, съобщи началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан Гергей Гуляш. За чужденците горивата ще се продават с надценка, в зависимост от пазарната цена на горивата. Мярката влиза в сила от днес, 27 май. Днес надценката за чужденци е 42 процента, предаде OFFnews.bg.

Според обясненията на Гуляш досега в Унгария е можело да се зарежда на най-ниската цена в Европа и затова в пограничните райони се е стигнало до горивен туризъм.

В средата на ноември м. г. Унгария въведе таван за цената на горивата за да намали финансовата тежест върху населението в ситуация на пълзяща инфлация. В момента цената на литър бензин с октаново число 95 и на най-евтиния дизел не може да надхвърля 480 форинта, ок. 2.40 лева по банковия курс за днес.

Според Гуляш шофьорите са злоупотребявали с разликата в цените на горивата в Унгария и в други страни, където за литър бензин се плаща много повече. Затова е взето решение да се извадят от опцията за евтино гориво шофьорите на автомобили, регистрирани в чужбина. Чужденците и сега ще могат да зареждат на унгарските колонки, но по по-високи пазарни цени.

Как ще действа системата:

Унгарските водачи зареждат бензин и отиват на касата. Служителят проверява регистрацията и при унгарски табели начислява по-ниската цена. Ако номерата са чужди, сметката ще бъде по-висока. Разликата, която влиза в сила от днес е значителна. Ако бензинът за унгарците е 480 форинта, всеки един чужденец, в това число и българите, минаващи транзитно през страната ще трябва да извадят за литър бензин 680 форинта, 3.40 лева, с левче повече за литър от местните.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

Източник/ци: Petel.bg - новини - Орбан пусна по-евтин бензин и дизел само за унгарците

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!