Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Балканите са пред голяма война: Турция постави ултиматум на Гърция

снимка Саейма, уикипедия

Всички международни анализатори сочат, че Балканите са пред голяма война.

Напрежение има между почти всички страни в региона.

Ако не си изтеглите военните от островите в Егейско море, ще оспорим суверенитета им. Това заяви по адрес на гръцките власти външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, пише Kathimerini.

„Ние не блъфираме. Ако Атина не се съобрази, ние ще предприемем действия“, заяви Чавушоглу пред репортери по време на полета си към Турция след визитата си в Израел, където проведе преговори с еврейския си колега Яир Лапид в Ерусалим и посети района на Западния бряг на река Йордан.

„Противно на международното право е Гърция да отмени статута на островите, които са й предоставени условно в рамките на мирните споразумения от Лозана от 1923 г. и Париж от 1947 г. Каквато и причина да посочва Гърция, нейното оправдание не е валидно. Какви бяха условията? Няма да милитаризира тези острови. Гърция ги въоръжава от 1960 г., така че казваме, че ако не отстъпи, ще започнем дебат за техния суверенитет“, категоричен е Чавушоглу, цитиран от Дарик.

Коментарите на Чавушоглу са последната рязка ескалация на реториката, идваща от Анкара след неотдавнашното посещение на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис във Вашингтон, където той спомена все по-агресивното поведение на Турция.

Във връзка именно с това посещение, турският лидер Реджеп Таийп Ердоган заяви, че вече не познава човек с име Кириакос Мицотакис, визирайки гръцкия премиер. По думите на държавния глава, министър-председателят на южната ни съседка се е опитал да повлияе за блокирането на продажбата на американски изтребители F-16 на Турция.

"Вече няма никой, който се казва Мицотакис в тефтерчето ми", заяви Ердоган. Атина отговори, че няма да влиза в конфронтация. Скандалът между двете съседни държави идва на фона на заплахата на Анкара да блокира разширението на НАТО с Финландия и Швеция.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Балканите са пред голяма война: Турция постави ултиматум на Гърция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!