Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киев: Русия е на крачка да обкръжи най-елитните ни части в Донбас

Сега наблюдаваме най-активната фаза на пълномащабната агресия, която Русия разгърна срещу нашата страна, казва говорителят на украинското министерство на отбраната Александър Мотузяник

Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза, каза говорителят на украинското министерство на отбраната Александър Мотузяник.

По думите му, цитирани от британския в. „Дейли Телеграф“, цитиран от Телеграф бг, армията на Путин е само на 25 километра от пълното обкръжаване на елитните украински специални части и потенциална голяма победа за Москва в Донбас.

„Сега наблюдаваме най-активната фаза на пълномащабната агресия, която Русия разгърна срещу нашата страна. Ситуацията на източния фронт е изключително трудна, защото съдбата на страната ни може би се решава там точно в момента“, каза още той.

Сорос: "Най-добрият и единствен начин да запазим нашата цивилизация е да победим руския президент Владимир Путин възможно най-скоро" ...може да бъде началото на третата световна война

Междувременно стана ясно, че руските сили са поели контрола над три града в Донецка област, включително Светлодарск, каза областният управител Павло Кириленко пред Радио Свободна Европа.

По-рано силите на ДНР обявиха, че градът е под техен контрол като пуснаха видео в Телеграм как украинското знаме в населеното място с руско. Светлодарск е на 80 километра югозападно от Северодонецк, в центъра на руските атаки през последните дни.

Областният управител на Луганск Сергей Хайдай също потвърди, че ситуацията в района е много тежка. По думите му „окупаторите атакуват във всички посоки едновременно – Северскодонецк, Золоте и Катериновка.

Градовете около Попасна и на други места. Маршрутът Лисичанск-Бахмут е напълно блокиран. Врагът е докарал безумно много бойци и техника в нашия регион. Имат хеликоптери и тежко въоръжение“.

Руските сили вероятно са се отказали от усилията да обкръжат големи украински формирования в Източна Украйна и вместо това се опитват да осигурят по-малки обкръжения и да се съсредоточат върху Северодонецк. Това посочва в ежедневния си анализ за обстановката на фронта в Украйна американският Институт за изследване на войната (ISW).

Тази промяна в руския подход дава възможност за постепенен напредък - но с цената на изоставяне на няколко планирани линии на настъпление и отказ от планираното от Кремъл дълбоко обкръжаване на украинските сили в Източна Украйна.

Украинските сили вероятно провеждат контролирано изтегляне югозападно от Попасна близо до Бахмут, за да защитят украинските линии за снабдяване срещу руските офанзиви в югоизточната част на Бахмут.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Киев: Русия е на крачка да обкръжи най-елитните ни части в Донбас

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!