Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски и китайски самолети "изпратиха" Байдън при посещението му в Азия

Руски и китайски военни самолети проведоха съвместни учения в Азиатско-Тихоокеанския регион, съобщи руското министерство на отбраната. Те задочно се сбогуваха с президента на САЩ Джо Байдън, който приключи пътуването си в Азия, предизвикало недоволството на Пекин.

Съвместното патрулиране е продължило 13 часа над Японско и Източнокитайско море и в него са участвали руски стратегически бомбардировачи Ту-95 и китайски самолети Xian H-6, се казва в изявление на министерството на отбраната.

Министърът на отбраната на Япония нарече учението провокация, докато официален представител на САЩ заяви, че то разкрива дълбочината на сътрудничеството между двете държави.

Самолети от японските и южнокорейските военновъздушни сили са засенчили руските и китайските самолети през част от учението, съобщи руското министерство. Япония изпрати самолети, след като руски и китайски военни самолети се приближиха до въздушното ѝ пространство, докато Токио приемаше лидерите на страните от четворката, в която влизат и САЩ, заяви министърът на отбраната Нобуо Киши.

По дипломатически канали Токио обяви "сериозната си загриженост" от действията на Русия и Китай, заяви Киши на пресконференция. Той окачестви инцидента като вероятна провокация от страна на Пекин и Москва в деня, в който Байдън, индийският министър-председател Нарендра Моди и новоизбраният лидер на Австралия Антъни Албанес се срещаха в Токио.

"Смятаме, че фактът, че това действие е предприето по време на срещата на върха на четиристранката, го прави по-провокативно, отколкото в миналото", каза той и добави, че това е четвъртият подобен инцидент от ноември насам.

Китайското министерство на отбраната потвърди съвместното въздушно патрулиране над Японско море, Източнокитайско море и западната част на Тихия океан и го нарече част от годишно военно учение. Според американски официален представител това е първото съвместно военно учение на Китай и Русия, откакто Москва нахлу в Украйна на 24 февруари, и се случва в края на пътуването на Байдън.

Съвместното учение със стратегически бомбардировачи показва дълбочината на сближаването между двете страни, заяви високопоставен представител на американската администрация. "Смятаме, че то показва, че Китай продължава да желае да се сближава с Русия, включително чрез военно сътрудничество", каза служителят, като добави, че подобни действия трябва да бъдат планирани много предварително.

"Китай не се отдръпва от Русия. Напротив, учението показва, че Китай е готов да помогне на Русия да защити източната си част, докато Русия се сражава в западната си част", каза служителят.

В понеделник Байдън разгневи Китай, като обяви, че би бил готов да използва сила за защита на Тайван, но по-късно заяви, че политиката на САЩ към самоуправляващия се демократичен остров не се е променила. Китай смята Тайван за неотменима част от своята територия, която трябва да бъде обединена с континенталната част.

Демонстрацията във вторник е първата, за която се съобщава, откакто новият южнокорейски президент Юн Сук-йол встъпи в длъжност на 10 май. В неделя Юн приключи срещата си на върха с Байдън, на която двамата лидери обещаха подкрепа за мерки, разглеждани като противодействие на влиянието на Китай в региона, и разкритикуваха войната на Русия в Украйна.

Южнокорейската армия съобщи, че е задействала изтребители, след като най-малко четири китайски и четири руски военни самолета са навлезли в зоната на въздушната ѝ отбрана. Според Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея руските и китайските самолети са влизали и излизали от зоната за идентификация на въздушната отбрана на Корея (Korea ADIZ) в Японско море, известно в Корея като Източно море, няколко пъти през деня.

Самолетите, които включваха изтребители и бомбардировачи от двете страни, не са нарушили въздушното пространство на Южна Корея, заявиха оттам. Южна Корея не е била предупредена за очевидните учения, заяви военен източник в Сеул. Когато Сеул видял, че самолетите изглежда се насочват към отбранителната зона, той използвал горещи линии, за да предупреди китайските и руските си колеги, каза източникът.

Китай е отговорил, че това е редовно учение, допълни източникът, а от Русия не е имало отговор.

За разлика от въздушното пространство, зоната за идентификация на противовъздушната отбрана обикновено е зона, в която държавите могат едностранно да изискват от чуждестранните самолети да предприемат специални мерки за идентификация, като няма международни закони, които да уреждат ADIZ.

Източник "Гласове"

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Руски и китайски самолети "изпратиха" Байдън при посещението му в Азия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!