Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Орбан обяви Военно положение: "The government declares a state of war" от полунощ в Унгария заради... (ВИДЕО)

Веднага след съставянето на новото си правителство, унгарският президент Виктор Орбан обяви Военно положение в страната, a Bloomberg – извънредно положение.

Военното положение, нов инструмент, одобрен от парламента по-рано във вторник, ще влезе в сила в полунощ и ще даде на правителството „пространство за маневриране и способност да реагира незабавно“ на последиците от войната в съседна Украйна, каза Орбан във видеообръщение във Фейсбук. 

Orbán Viktor: The government declares a state of war

Правителството ще обяви първите си мерки при Военното положение в сряда, каза той.

Войната и санкциите предизвикаха огромни икономически сътресения и драстично покачване на цените, каза Виктор Орбан във видео, качено на страницата му във вторник следобед. Той предупреди, че светът е на прага на икономическа криза.

Унгария трябва да остане настрана от тази война и да защити финансовата сигурност на унгарските семейства. За да направи това, правителството се нуждае от пространство за маневриране, способност да действа незабавно.

Парламентът гласува изменение на основния закон, което позволява на правителството да обяви Военно положение в случай на война в съседна държава. Две трети от присъстващите в Парламента депутати трябваше да гласуват "за", за да бъдат приети основните части. 

Предложението на министъра на правосъдието Юдит Варга разширява възможността за обявяване на Военно положение при въоръжен конфликт, война или хуманитарно бедствие в съседна държава, ако те имат сериозни последици за Унгария.

Мярката влиза в сила от полунощ днес.

Георги Марков: Поздравих лично Виктор Орбан с петия мандат!
През 1956-та Унгария въстана с оръжие срещу комунизма, а през 2022-ра с бюлетина срешу неолиберализма.

May be an image of 3 people and people standing

Георги Марков: Орбан закара петото си правителство след клетвата в парламента, на заседание с бус.
Линията на Кирчо до Скопие се оказа ПУНТА МАРА и фалира. С Кокорчо да открият още полети до Будапеща, че два са малко на седмица. Игла да хвърлиш на човек ще падне. Повече българи да видят каква държава направи Виктор!

May be an image of 8 people, people standing and text that says 'G0VA073 KORMÁNYSZELFI V Orbán Viktor'

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

Източник/ци: Извънредно! Орбан обяви от полунощ извънредно положение в Унгария заради... (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!