Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Престижното канадско издание „Дейли Гардиън“ описва в подробен материал връзките между Кирил Петков и мафиотски кръгове в България

Колкото и политическите анализаторите на Балканите и в частност тези в България да твърдят, че са заменили тъмния преход от комунизъм към демокрация с „Промяната“, все още в активния икономически живот на малката балканска държава продължават да изпъкват имена на фигурите от ъндърграунда създаден в началото 90-те години на миналия век от бившите комунистически репресивни служби.

 Приватизацията, която се управляваше в сянка основно и именно от тези престъпни групировки (СИК и ВИС), днес вече със сигурност може да се отчита като неуспешна, тъй като ключови бизнеси към настоящия момент все още са в ръцете на хора, които излязоха от спортните зали и нощните заведенията, а не от университетите. Разбира се, членството на България в Европейския съюз и НАТО до известна степен ограничи действията на сенчестия бизнес и анцузите бяха заменени от бели якички, а бухалките пък сменени от самите държавни институции – било то чрез приемането на лобистки закони, било то чрез репресивни проверки на Икономическа полиция и НАП, или просто чрез сигнали в Прокуратурата, която разчистваше конкуренти. 

Така и до днес много фогури от СИК не само запазиха силните си позиции, но дори и разшириха и напълно легализираха бизнесите си. Сред бившите босове от СИК над всички изпъква името на Младен Михалев – Маджо.

За него се твърди, че притежават бизнес за стотици милиони, а собствеността в повечето случаи формално се води на поставени лица. При подобно богатство за бившите улични герои днес не е проблем да осигурят финансиране на фирмите си, но явно нулевите лихви по държавните заеми са за предпочитане. Бизнесът на Младен Михалев се ражда в хаоса и престъпността на улицата през 90-те. Той напълно се легализира по време на правителството на бившия монарх – премиер Симеон Сакскобурготски за да процъфти по невиждан начин при управлението на социалистическия лидер и председател на ПЕС Сергей Станишев. 

Своя комфорт Маджо получава и по време на управлението на ГЕРБ, когато според публикации в медиите Михалев е бил неофициален “министър на туризма” в България, като към днешна дата при управлението на демократа Кирил Петков пък Младен Михалев – Маджо владее почти цялото Черноморие и концесията на почти всички български плажове.

Младен Михалев – Маджо

 Твърди се, че Маджо, управлява значима част от своя бизнес чрез доверени хора. Така например зад “Интернешънъл асет банк”, която е известна в България като “банката на Маджо”, се забелязват имена на съдружници от времето на СИК, както и на роднини на видна бивша комунистическа номенклатура и агентура от репресивните служби на БКП. В управлението на банката освен дъщерята на генерала от комунистическото разузнаване Любен Гоцев  – Румяна Любенова Гоцева – Йорданова, участва и съпругата на Младен Михалев – Маджо – Елена Благоева Михалева. А още от 90-те години не е тайна, че Интернешънъл Асет Банк е реално на банка на Михалев – въпреки сменящите се имена на финансовата институция през годините, както и имената на хората в борда. 

С идването на настоящото правителство начело с новата партия “Продължаваме промяната„ на младите кадри на Харвард, се роди надеждата, че зависимостта на бизнеса и държавата от фигурите на ъндърграунда ще бъде прекратена. За съжаление обаче вече много наблюдатели в Балканската държава започват да виждат зад рамото на новия премиер Кирил Петков отново да надничат фигури от СИК и в частност тази на Младен Михалев. 

Промяната“ в един момент се оказа просто новият чадър над старите герои от прехода и никакви антикорупционни доклади или санкции от САЩ и ЕС не се и спират върху тях. Преди половин година по повод изтеглените милиони за строежа на АМ „Хемус“ от МВР казаха, че банката, от която са теглени милиони „в сакове и чували“ е свързана с бивши съдружници на бившия премиер. На това описание отговаря само „Интернешънал Асет Банк“. 

Тази информация обаче дойде не от официалните власти, а от дипломатически доклад на САЩ разкрит от Wikileaks, пише Bird.bg. Реакции по случая от новото правителство обаче все още няма. По неофициална информация сред много среди в столицата София вече се говори, че връзките на Маджо днес са директно с премиера Кирил Петков, като благодарение на тях, въпреки сигналите от САЩ, банката му Интернешънъл Асет Банк е една от най-силните в момента. За банката се подозираше, че има тясни връзки с руски пари. За Михалев днес се говори, че той отново е човекът който в сянка ще управлява туризма в България.

Както и по-рано спорехме, Михалев има стари и силни връзки в БСП, а настоящият министър на туризма идва именно от тази партия. В средата на февруари тази година пък стана ясно, че Агенцията за държавния резерв и военновременни запаси търгува горива с една определена фирмa, която може да бъдe афилирана с лицето Младен Михалев – Маджо. За това съобщи българският разследващ сайт  “Биволъ”, позовавайки се на три независими източника. Вестник “Сега” пък съобщи за първата сделка със свързана с Маджо фирма през юли 2021 г., а през ноември председателят на агенцията бе сменен. Поне една от споменатите като близка до Михалев фирми все още реализира сделки с агенцията. Същата е бенефициент от държавни поръчки и европроекти за над… 425 млн. лв.

Това означава, че споменатият от премиера Кирил Петков като фигурант на прословутия списък за главния прокурор Младен Михалев остава тесен партньор с държавата в сделките за доставка на горива за нуждите на резерва. Редица сделки за продажба и покупка на горива от Агенцията за държавен резерв са реализирани през юли 2021, декември 2021 и януари 2022 г. За поне три от тях сайтът “Биволъ” има сигнали, че фирмите могат да бъдат свързани с Младен Михалев – Маджо. Заедно с останалите държавни поръчки и европроекти, само една от замесените компании е получила договори за доставки на горива за около половин милиард лева. От всичко случващо се от началото на управлението на новото правителство, може да си направим извода, че въпреки официално заявеното им желание за промяна, промяна има само в обитателите на МС и министерствата, а преоблеченият ъндърграунд отново си изгражда държава в държавата.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Престижното канадско издание "Дейли Гардиън" описва в подробен материал връзките между Кирил Петков и мафиотски кръгове в България - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!