Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Властта сама хакнала „Български пощи“, за да ги превземе?

Гешев разпореди пълна проверка на дейността на пощите, ще разпитват Калина Константинова заради аферата

Разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка за хакерската атака срещу „Български пощи“ е заради постъпили сигнали в Софийска градска прокуратура, че кибер атаката е извършена не от руски, а от български киберпрестъпници, а властта е използвала случая, за да отстрани директора на националния пощенски доставчик Деян Дънешки и да назначи на негово място Богдан Теофанидис – близък семеен приятел на вицепремиера без портфейл Калина Константинова и съученик на брат й Антон, писа Уикенд.

На 16 април, в навечерието на Великденските празници, информационната система на „Български пощи“ бе извадена от строя след мощна хакерска атака и това предизвика хаос и огромни опашки пред клоновете на националния пощенски доставчик. Две седмици по-късно изпълнителният директор на пощите и целия Надзорен съвет на държавното дружество бяха подменени, а вицепремиера Калина Константинова обяви, че хакерската атака е дело на руснаци и обвини управата на пощите, че е тикала националния пощенски доставчик към умишлен фалит;

Впоследствие Калина Константинова назначи за директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис, който се оказа съученик на брат й Антон от Американския колеж и дългогодишен семеен приятел на самата Константинова. В Надзорния съвет на „Български пощи“ пък бе поставен друг съученик на брата на Константинова – Виктор Фачев. Ръководния орган на пощите пък бе запълнен изцяло с IT специалисти от приятелския кръг на Калина Константинова и това предизвика съмнения, че управляващата партия „Продължаваме промяната“ е планирала и инициирала превземането на „Български пощи“ чрез хакерската атака.

„Има много смущаващи данни в няколко сигнала, но проверката тепърва предстои. Ще бъдат разпитани поне двама министри – Калина Константинова и министъра на електронното управление Божидар Божанов, възможно е призовка да бъде пратена и на Николай Събев“, коментира пред „Уикенд“ представител на Софийска градска прокуратура.

Според официалното обявление от прокуратурата, се разследва сигнал за извършени длъжностни престъпления в „Български пощи“. От държавното обвинение са изисквали от ДАНС, ГДБОП и СДВР да им предоставят данните от проверките за хакерските престъпления, а пощите ще трябва да дадатп информация какъв е редът за изплащане на пенсии след настъпилия срив в информационната система. Засега остава неясно какви IT специалисти ще ползва прокуратурата, за да установи истинската причина за хакерската атака над пощите и дали от държавното обвинение разполагат с конкретни улики, че близки до Калина Константинова „бели“ хакери  от България са извадили от строя информационната система на пощите, за да предизвикат смяната на директора Деян Дънешки.

Веднага след като Калина Константинова назначи Богдан Теофанидис за началник на пощите, вицепремиера без портфейл обяви и стартирането на мащабен проект за 130 млн. лв. за модернизация и дигитализация на „Български пощи“, като парите ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост.

Мощната финансова инжекция към „Български пощи“ ще бъде усвоена само за 2 години, като над 66 млн. лв. от средствата са отпуснати за дигитализация на пощенските услуги – купуване на нови компютри, софтуер, мрежова свързаност и сигурност на системите. Почти 30 млн. лв. пък са заделени за козметични ремонти на пощенски станции по селата и закупуването на 700 климатика, а милионите ще бъдат изразходвани до края на годината.

Съмненията, че „Продължаваме промяната“ се е прицелила в „Български пощи“ заради бизнесинтереси на транспортния министър Николай Събев,  соственик на конкурентната мастна фирма „Еконт“, избухнаха още преди съставянето на правителството. Заради това с решение на Министерски съвет държавния пощенски оператор бе прехвърлен от Министерството на транспорта към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова.

Повече от месец след хакерската атака над „Български пощи“ обаче, изпращането и получаването на колетни пратки и писма не е достъпно в над половината от бизо 3000-те станции на „Български пощи“. Тарифите на частните компании за куриерски и пощенски услуги са между 2 и 3 пъти по-високи от тези на „Български пощи“.

Според източник на „Уикенд“ от държавното обвинение, от прокуратурата няма да разследват възможен конфликт на интереси във властта, а ще се съсредоточат към хакерската атака и харченето на 130-те милиона лева, отпуснати от Калина Константинова на „Български пощи“. Съмненията са, че близка до властта IT фирма ще осигури новия софтуер и защитна мрежа на националния пощенски доставчик. Упорито се говори, че дружество на Иво Прокопиев също ще получи средства за дигитализация на пощите.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Властта сама хакнала „Български пощи“, за да ги превземе?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!