Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев обясни защо за другите може за нас НЕ: Тоя газ щяло да бъде 3 пъти по-евтин, оня още по-евтин, пък парното ще бъде по-скъпо

Не мисля, че има връщане назад. Освен ако не ни дадат драматично по-евтина цена и дори и тогава трябва да се замислим, каза вицепремиерът

"Бензиностанциите използват момента да натрупат малко повече печалба". Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира цените на горивата по Нова. Той припомни, че има орган, който да ги контролира – Комисията за защита на конкуренцията.

"Провели сме няколко разговора с „Лукойл”, така че цената на едро да включва отстъпката, която е от разликата на руския петрол спрямо сорт Брент. И цената от последните месеци е равна", коментира Василев за въпросът с руския петрол.

Именно тук била ролята на КЗК. „Радвам се, че парламентът започна процедура по смяна на Закона за защита на конкуренцията и по смяна на състава на комисията, за да влезе такава, която да си върши работата”, каза вицепремиерът.

"Ние много ясно сме заявили, че ако има изключения в ЕС за руския петрол, ние ще сме сред тях. Нашият национален интерес е да се диверсифицираме. В момента руският петрол е по-евтин.

25 - те стотинки са сложени на най-евтиния тип гориво и те ще функционират за частни автомобили, регистрирани в България обясни Василев. Ще се приспадат на касата от сметката. Няма да има ограничение на литрите", посочи Василев.

Защо Италия и Германия ще купуват руски газ, а ние не:

"Финландия се отказа", опита се да финтира въпроса на водещата вицепремиера. След това добави, че става въпрос за частни компании от Германия и Италия, докато държавният доставчик Булгаргаз нямал тази гъвкавост.

Според него, към момента ЕК не променила мнението си, че не може да се плаща в рубли. Ако в Гърция също бъде спряно газоподаването от Русия, те също ще са изправени пред дефицит. "Никога не е грешка да се откажеш от доставчик, който едностранно сменя решенията", каза той.

"Не мисля, че има връщане назад. Освен ако не ни дадат драматично по-евтина цена и дори и тогава трябва да се замислим. Газът, който внасяме от Азербайджан е 3 пъти по-евтин от руския газ. Това покрива около 30 процента от потреблението. Договореният газ от САЩ също идва на по-ниска цена", посочи Василев.

По неговите думи, парното със сигурност ще по-скъпо, като скокът на цената може да е до 20 процента.

Ветото за СРМ

"Ако всички партии и президента, преценят, че това е добре за България, тогава може нещо може да се промени. След това трябва да мине и през парламента. Само тогава може да се вземе различно решение, от това което е в момента", обясни той за вчерашния призива на премиера Петков за свикване на нов КСНС при президента.

"Увеличение на минималната заплата няма да има. Не е разумно в рамките на една година да се вдига 2 пъти. От догодина, ще се изчислява по формула, също както и максимално осигурителния доход. Най-вероятно като параметър от средната", обясни Василев.

По неговите думи, не се предвижда въвеждането на необлагаем минимум. 

"Залагаме между 10 и 15 процента инфлация до края на годината. Не се знае обаче, какво ще се случи с хранителните стоки. Русия и Индия затвориха пазара за износ на зърно. Цените се дигнаха 4 пъти, а нашата цена е свързана".

"Целта остава да влезем в Еврозоната до 2024-та година, технически ще се справим с изискванията", завърши финансовият министър. 

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Асен Василев обясни защо Италия и Германия може да купуват руски газ, а ние - не

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!