Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СТАВА НАПЕЧЕНО: САЩ слагат Бойко Борисов в списъка „Магнитски” заради мръсни сделки с...

Представете си, ако преди една година България беше завършила междусистемната газова връзка (интерконектора) с Гърция, тогава страната нямаше да бъде в сегашното положение. Такава завоалирана критика към бившите управляващи от ГЕРБ отправи посланикът на САЩ в България Херо Мустафа в интервю за „Нова телевизия“. Дали размаханият пръст на US дипломата не означава и нещо по-важно: че е възможно САЩ да сложат лидера на шайката Бойко Борисов в списъка за корупция „Магнитски” заради мръсни сделки с Владимир Путин?

Не е тайна, че Щатите са взели Борисов на мушка заради енергийната зависимост към Русия, в която постави България след 12 години метани пред Москва. Най-фрапиращата далавера бе прословутия „Турски поток“, наречен от Бойко „Балкански“, който всъщност е руски, по построен с 3 милиарда лева от нашия джоб.

„Работи се в опит за постигане на диверсификация възможно най-бързо. И това ще се случи – не само с втечнен природен газ от САЩ, но и от други държави“, увери тя по повод договорката, постигната при неотдавнашното посещение на премиера Кирил Петков в САЩ за две извънредни доставки на втечнен природен газ на цени, по-ниски от тези на Русия. „Ще продължим да работим за средносрочни и дългосрочни решения, защото сме приятели и партньори“, увери още посланикът на САЩ.

По думите ѝ Русия е била тази, която едностранно наруши договора си с България за доставка на газ. „За тези, които винят България за случилото се, казвам: застъпете се за България; застъпете се за енергийната независимост на България“, отбеляза още Мустафа и допълни, че „Газпром“ е използвал едностранно енергетиката като оръжие.

Помолена да коментира решението българския парламент да не изпраща оръжия на Украйна, посланикът на САЩ отбеляза, че „България е приятел, партньор и съюзник, както и много силен и доверен партньор в НАТО“, като това дали България ще реши да изпрати военна техника или не, е решение, което следва да се вземе между България и Украйна.

„To e суверенно решение на България. А аз бих искала да се съсредоточа върху позитивното – фактът, че България изгражда на територията си бойна група на НАТО; фактът, че България прие над 100 000 бежанци; фактът че България подкрепи резолюциите на ООН и санкциите срещу Русия, както и че България се противопоставя на жестокостта, на която сме свидетели, противопоставя се на унищожителните действия на Русия срещу цивилно население и граждански цели, които наблюдаваме“, подчерта Мустафа.

По темата за отношенията между България и Северна Македония и наложеното вето от страна на София върху преговорите за членство на Скопие в Европейския съюз посланикът посочи, че най-важното било да се води диалог в опит за намиране на решение за пътя напред. „Мисля, че новите правителства и от двете страни поставиха добро начало на диалога.

Знаете, че ние като администрация, вярваме в единството на Европа и в членството на тези държави в Европейския съюз. Знаете, че членството на България в Европейския съюз вече 15 години – с ползите, които произтичат за България – и членството на държавите в региона в Европейския съюз позволяват по-голяма регионална стабилност и регионален просперитет“, коментира Херо Мустафа.

Тя подчерта, че това, което не е полезно, е, ако и двете страни поставят ултиматуми или използват негативна реторика, както и ако политиците от двете страни гледат на това само като на конфликт, спомагащ за собствената им популярност.

„Това не би било от полза. Тази регионална стабилност е важна, защото, ако не са членове на ЕС, се създава вакуум. А когато има вакуум, тези, които не желаят стабилност, ще се възползват от това“, изтъкна тя.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: СТАВА НАПЕЧЕНО: САЩ слагат Бойко Борисов в списъка „Магнитски” заради мръсни сделки с Русия? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!