Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поляците са шокирани от новите сметки за газ. Почти 500% ръст

Karol Kański

/Поглед.инфо/ В полската Опаленица жителите на 50-метрови апартаменти получиха сметки за газ от 2300 PLN (над 32 700 рубли). Преди това таксите варираха от 400 злоти (почти 5700 рубли) до максимум 700 злоти (около 10 000 рубли). В същото време сметки с почти 500% увеличение дойдоха на жителите на два микрорайона наведнъж. И двете се управляват от кооперацията Nowy Tomyśl, която ги снабдява с газ от частна компания. Засега се предполага, че именно заради кооперативното управление сметките са издавани не за физически лица, а за предприемачи.

„Откъде мога да взема парите за това? Ние сме жители на Опаленица, а не на Дубай”, възмутени са местните и казват, че няма да плащат. Повечето от жителите на засегнатите микрорайони са възрастни хора, средната възраст е 70+, някои са над 80. Те живеят тук повече от 40 години. 

От Кметството казват, че не могат да помогнат на жителите, които са изпаднали в такава тежка ситуация, тъй като разпоредбите на закона не позволяват това.

По принцип всеки живущ може да подаде молба до ДОО с искане за финансова помощ, но за да я получи, кандидатът трябва да няма доходи. Кметството не може да оказва помощ на работещите или на хората с трудова или инвалидна пенсия. 

Омагьосан кръг: тези, които трябва да получат помощ от държавата, не могат да разчитат на нея.

Полската енергийна компания PGNiG планира да сключи договор за закупуване на над 4 милиарда кубически метра втечнен газ от американската компания Sempra Infrastructure Partner. Вярно е, че първите доставки ще започнат едва през 2027 г.

Договорът е разработен за 20 години и предвижда годишна доставка на 3 милиона тона LNG за Полша годишно. Газът ще се събира от два терминала на Cameron LNG в Луизиана или Port Artur LNG в Тексас и ще се доставя до Полша, по-специално през плаващ терминал в Гданския залив.

И още един малък нюанс: бъдещият договор ще се основава на формулата „безплатно на борда“, което означава, че купувачът ще носи отговорност за получаването и транспортирането на стоките.

Превод: ЕС

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Поляците са шокирани от новите сметки за газ. Почти 500% ръст - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!