Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каква стана тя? От комплексираност и желание да бъдем “с Европа”, се оказахме повод за смях

Цитат:
„Няма официално определение какво означава нарушаване на санкциите“, заяви Марио Драги (премиер на Италия) на пресконференция в сряда. „Никой никога не е твърдял, че плащането в рубли нарушава санкциите“, допълни той.

!
А какво твърдяха и крещяха нашите всеведущи чукчи?

„В действителност повечето вносители на газ вече откриха сметката си в рубли при Газпром“, допълни той.

!!
Ние обаче вече сме отказали. И ще внасяме пак руски газ, но чрез прекупвачи, с яка надценка.

Толкова за умниците, които обясняваха на Газпром, каква глупава и опасна за вносителите схема предлага. Е, оказа се, че всъщност не е опасна.

Каква стана тя? От комплексираност и желание да бъдем “с Европа”, се оказахме повод за смях. А в близките месеци и години – и за съжаление. Поради липсата на индустрия.

Защото експортната промишленост оцеляваше благодарение на евтината енергия идваща по старата съветска тръба. Това са стотици хиляди работни места и съответна покупателна способност, значи депресия, емиграция, обезлюдяване…

Нас ни употребиха за канарче – пуснаха Кирето да полети в новата среда, за да видят, дали ще опъне крачетата нагоре. Ако да, тогава приемат предложената схема на Газпром. Което и стана.

Виждаме алгоритъма, по който ще се действа за в бъдеще – Източна Европа, и особено онези части с IQ под стайна температура, прекрасно служат за ръжен. Дори когато се опарят, не загряват.

…………………………..
По-късна добавка: Днес Петков е обяснил, че някакъв съветник е обяснил, че през юни се задават два танкера с втечнен газ от САЩ и цената ще бъде със сигурност по-ниска отколкото пазарната цена на газа на Газпром.

Но че продавачът бил частна компания (естествено) и затова не можело да се каже, на каква цена ще го продаде. (Как тогава знае, че ще бъде по-ниска?). Ако оставим настрана информационния шум произвеждан от нашите медии, това звучи изключително странно.

Защото става дума за възобновяване на дългосрочния договор, който е с пъти по-изгоден. От миналата есен се наложи тенденция, че борсовите цени да са с пъти по-високи от тези на дългосрочните договори, защото отразяват спекулативните печалби, растящия риск и растящото търсене в Източна Азия. А когато звучи странно, тъкмо тогава е най-ясно!

Чавдар Найденов, фейсбук

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Каква стана тя? От комплексираност и желание да бъдем “с Европа”, се оказахме повод за смях – Силна България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!